Ştirile Zilei

26 Mai 2019 / 19:58

Forum de nutriţie la Chişinău

Moldovenii câştigă în greutate, la propriu, fiecare al doilea om din ţara noastră este supraponderal sau obez. Subiectul a fost abordat la un Forum de nutriţie, desfăşurat la Chişinău. Specialiştii au discutat şi despre principiile unui regim alimentar sănătos, relatează Mesager.

26 Mai 2019 / 19:00

Numeroşi cetăţeni români din Moldova aşteaptă să îşi exercite dreptul la vot

Numeroşi cetăţeni români din Republica Moldova stau în faţa Ambasadei României din Chişinău şi aşteaptă să îşi exercite dreptul la vot. În total în ţara noastră au votat până acum peste 30 de mii de persoane. La Chişinău s-au prezentat la urne mai mult de 12.000 de alegători, la Bălţi şi Cahul - câte 1000. La Ialoveni, Bardar şi Orhei au fost înregistrate cifre asemănătoare. La referendumul consultativ privind legile justiţiei au participat peste 12.000 de persoane, relatează Mesager.

26 Mai 2019 / 18:30

Ia, promovată de Ziua Naţională a Portului Popular

Mai mulţi tineri din capitală, care ţin la tradiţiile naţionale şi portul popular, au defilat în haine naţionale pe o stradă din Chişinău şi au îndemnat astfel oamenii să poarte ie cu mândrie. Pentru a fi şi mai convingători, ei au cântat şi s-au prins într-o horă, relatează Mesager.

26 Mai 2019 / 16:34

Sculptori din mai multe ţări au participat la Tabăra Internaţională de Sculptură

Au transpus chipul Mântuitorului în sculpturi - sunt realizările mai multor artişti din Moldova, România, Austria şi Irlanda, care au participat la prima tabăra cu tematică religioasă „Drumul Crucii”. Compoziţiile sculpturale vor înnobila spaţiul din preajma Mănăstirii „Sfântul Ierarh Nicolae” din Condriţa, acolo unde au şi fost realizate, relatează Mesager.

Ultimele ştiri

Acum în Emisie

Moldova 1

Bună dimineaţa! Program matinal.

Vezi programul complet

Moldova 2

Recital Lidia Isac. Eurovision 2017

Vezi programul complet

Radio Moldova

MATINAL NAŢIONAL

Vezi programul complet

Radio Moldova Muzical

ACADEMIC MIX

Vezi programul complet

Trimite Ştirea Ta

Informaţia TA poate deveni o ştire!

Trimite Ştirea Ta