Ştirile Zilei

14 Aug. 2020 / 20:11

La Iaşi au apărut volume cu articole publicate de Nicolae Dabija

Surpriză de proporţii în vreme de pandemie pentru scriitorul Nicolae Dabija şi pentru admiratorii creaţiei lui. La o editură din Iaşi au apărut 27 de volume ce reunesc peste cinci mii de articole publicate de autor de-a lungul anilor în săptămânalul „Literatura şi arta”. Sunt articolele care au făcut istorie şi au adus o contribuţie deosebită la dezvoltarea gândirii libere, relatează Moldova 1.

14 Aug. 2020 / 19:50

Studiu: 80% dintre moldoveni sunt de acord să poarte măşti în spaţiile publice închise

În Republica Moldova, 80% dintre cetăţeni sunt de acord să poarte măştile în spaţiile publice închise, în mijloacele de transport şi în magazine. Asta arată rezultatele unui studiu prezentat de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale. O altă realitate descoperită de sondaj arată că populaţia, deşi are cunoştinţe cu privire la prevenirea COVID-19, le aplică mai puţin, în special distanţa socială, relatează Mesager.

14 Aug. 2020 / 18:35

Schimb de replici între premierul Ion Chicu şi deputatul Alexandru Slusari

Schimb de replici între prim-ministrul Ion Chicu şi deputatul Platformei Demnitate şi Adevăr (DA), Alexandru Slusari. Asta după ce, într-o postare de pe o reţea de socializare, premierul a scris că unele formaţiuni politice ar sta la baza protestelor organizate de fermieri în ultimele trei zile. La rândul său, vicepreşedintele Parlamentului, Alexandru Slusari, declară că singurii organizatori ai protestelor este guvernarea.

14 Aug. 2020 / 18:27

Sipoteni rămâne „Capitala Tineretului” şi în 2021

Satul Sipoteni din raionul Călăraşi va deţine titlul de „Capitala Tineretului” şi în anul 2021. Asta după ce pandemia a dat peste cap activităţile organizate în acest an, care vor avea loc, în mare parte, on-line. Cu toate acestea, tinerii voluntari implicaţi în proiecte la nivel local şi naţional nu lasă mâinile în jos şi caută soluţii pentru a se reinventa şi a se adapta la noile realităţi. Printre oportunităţile ce le oferă statutul de „Capitală a Tineretului” se include şi o finanţare în valoare de un milion de lei, care vine să susţină proiectele pentru tânăra generaţie. Satul Sipoteni este capitala tineretului în acest an. Localitatea a câştigat concursul iniţiat de Ministerul Educaţii tocmai pentru că aici tinerii sunt consultaţi de fiecare dată când e luată o decizie importantă. Un criteriu nu mai puţin relevant în procesul de selectare a fost şi numărul de proiecte cu participarea tinerilor, relatează Mesager.

14 Aug. 2020 / 17:18

COVID-19 în Moldova: Alte 396 de cazuri confirmate

Alte 396 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 22 în regiunea transnistreană. Din numărul total de cazuri, unul este de import din Uzbekistan.

Ultimele ştiri

Acum în Emisie

Moldova 1

O seară în familie.

Vezi programul complet

Moldova 2

Evolution party. Fragma

Vezi programul complet

Radio Moldova

CÂNTECUL CARE MI-I DRAG

Vezi programul complet

Radio Moldova Tineret

Zbor liber

Vezi programul complet

Radio Moldova Muzical

JAZZ

Vezi programul complet

Trimite Ştirea Ta

Informaţia TA poate deveni o ştire!

Trimite Ştirea Ta