Ştirile Zilei

13 Aug. 2020 / 21:08

Părinţii amână cumpărăturile pentru începutul noului an şcolar

Dacă mijlocul lunii august, în alţi ani, era perioada în care se da start cumpărăturilor pentru noul an şcolar, în acest an situaţia este total diferită. Nici vânzătorii din pieţe nu se prea grăbesc să-şi expună marfa, dar nici părinţii elevilor nu-şi fac griji prea mari că nu vor avea cu ce să-şi trimită odraslele la şcoală. De vină este pandemia şi nesiguranţa că lecţiile vor fi reluate de la 1 septembrie, în regim obişnuit, relatează Mesager.

13 Aug. 2020 / 20:35

Agricultorii pot solicita compensaţii pentru diminuarea consecinţelor calamităţilor naturale

Oficiile teritoriale ale Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură au început recepţionarea cererilor din partea agricultorilor pentru obţinerea compensaţiilor legate de secetă. Potrivit datelor Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură, în primele trei zile de la anunţ, în total pe ţară, au fost recepţionate 13 cereri din numărul estimat de 2 700 potenţiali beneficiari. În raioane, comisiile teritoriale sunt în plin proces de estimare a prejudiciilor. Cererile pentru subvenţii pot fi depuse până pe 18 septembrie, informează Mesager.

13 Aug. 2020 / 20:00

Lucrările de reparaţie a străzii Albişoara sunt în toi

Pentru locuitorii din zonă începerea lucrărilor este motiv de mare bucurie, or, renovarea arterei înseamnă că în sfârşit vor scăpa de inundaţiile care vin o dată cu fiecare ploaie. Reparaţia ar urma să se încheie până la sfârşitul anului. Pe tronsonul cuprins între bulevardul Iurie Gagarin şi strada Ismail, traficul a fost restricţionat până pe 23 august, relatează Mesager.

13 Aug. 2020 / 19:08

Agricultorii din mai multe raioane s-au pornit la Chişinău pentru a protesta

În după amiaza zilei, mai mulţi agricultori din Căuşeni şi Ştefan Vodă au pornit spre Chişinău pentru a protesta, relatează Mesager.

13 Aug. 2020 / 18:05

Agricultorii se plâng că seceta le-a distrus recolta şi cer ajutor de la stat

De mai bine de zece ani, Mihail Bobicov din Căuşeni creşte viţă-de-vie şi culturi cerealiere pe un teren de aproximativ 50 de hectare. Bărbatul spune că grindina i-a pus la pământ toată via, iar seceta l-a lăsat fără recolta de porumb şi grâu, relatează Mesager.

Ultimele ştiri

Acum în Emisie

Moldova 1

Bună dimineaţa! Program matinal.

Vezi programul complet

Moldova 2

Preşul.Spectacol.

Vezi programul complet

Radio Moldova

MATINAL NAŢIONAL

Vezi programul complet

Radio Moldova Tineret

LUME LIBERĂ program informativ-muzical

Vezi programul complet

Radio Moldova Muzical

JAZZ

Vezi programul complet

Trimite Ştirea Ta

Informaţia TA poate deveni o ştire!

Trimite Ştirea Ta