Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Alegeri locale

05 Noi. 2019 / 12:45

Rezultatele alegerilor de la Chişinău reprezintă un boicot al alegătorilor de dreapta, opinii

Rezultatele alegerilor de la Chişinău reprezintă un boicot al alegătorilor de dreapta, iar candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase a fost un concurent slab cu un program superficial în comparaţie cu programul primarului ales de Chişinău, Ion Ceban. Aceste declaraţii au fost făcute de juristul, Teodor Cârnaţ, în cadrul emisiunii „Loc de Dialog” de la Radio Moldova.

„Domnul Ceban a fost ales prin votul alegătorilor din municipiul Chişinău, un vot care a fost mai mult de boicot, un vot dat în primul rând Guvernului, prim-ministrului Maia Sandu, în al doilea rând partenerilor de coaliţie Andrei Năstase, că odată ce voi aţi pus scopul de a dezoligarhiza ţara, după ce v-aţi atins acest scop era binevenit să fie declanşate alegeri anticipate, în cele din urmă să punem capăt acestei coaliţii. Nu este meritul lui Ion Ceban ci mai degrabă eşecul enorm al lui Andrei Năstase” a declarat Teodor Cârnaţ.

Este pentru prima dată în istoria Chişinăului când capitala a fost câştigată de un candidat de stânga iar aceste alegeri au definit o nouă repoziţionare a forţelor politice de la Chişinău care întăresc puterea socialiştilor şi prezic organizarea alegerilor parlamentare anticipate dar şi victoria în alegerile prezidenţiale din 2020, afirmă analistul politic, Anatol Ţăranu.

„Pe noi în timpul apropiat ne aşteaptă două încercări electorale extrem de importante. Următoarele alegeri care vin şi aici vorbesc de următoarele alegeri prezidenţiale şi alegerile parlamentare, probabilitatea alegerilor anticipate este destul de mare şi din acest punct de vedere trebuie să spunem că alegerile locale pregătesc terenul pentru cee ace se va întâmpla. Pentru acestă confruntare electorală care se va întâmpla în timpul apropiat. Blocul ACUM joacă rolul unei spălătorii de imagine a socialiştilor care a fost serios şifonată de acea recunoaştere pe care a făcut-o publică domnul Dodon când a spus că primeşte bani din exterior” a spus Anatol Ţăranu.

Amintim că la 3 noiembrie a avut loc cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarului in 384 de localităţi. La Chişinău a câştigat socialistul Ion Ceban cu aproape cinci procente mai mult decât contracandidatul său Andrei Năstase.

Comentarii

Ultimele Ştiri

Un obuz, găsit pe un şantier de construcţii din Stăuceni

Ştiri / Regional

10 Iul. 2020 / 20:13

Un obuz, găsit pe un şantier de construcţii din Stăuceni

Strada Ion Creangă din capitală va fi renovată

Ştiri / Social

10 Iul. 2020 / 19:48

Strada Ion Creangă din capitală va fi renovată

Tarifele pentru energia electrică ar putea fi micşorate

Ştiri / Economic

10 Iul. 2020 / 18:11

Tarifele pentru energia electrică ar putea fi micşorate

Starea de urgenţă în sănătate publică, prelungită

Ştiri / Social

10 Iul. 2020 / 18:00

Starea de urgenţă în sănătate publică, prelungită

APP a reziliat contractul de concesiune cu Avia Invest

Ştiri / Economic

10 Iul. 2020 / 16:49

APP a reziliat contractul de concesiune cu Avia Invest

Vezi arhiva