Ştiri

Sursa imaginii: diez.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Electorala 2019

10 Feb. 2019 / 18:10

Acuzaţii la adresa şefului statului

Liderul formaţiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, aduce dovezi referitoare la declaraţiile lui Ilan Şor de acum o săptămână, precum că l-ar fi plimbat pe Igor Dodon cu avioanele sale şi i-ar fi dat bani pentru campanii electorale. Usatîi a postat pe pagina sa de Facebook mai multe imagini cu nişte facturi ce ar arăta că, în perioada 2013-2014, Ilan Şor i-ar fi achitat lui Igor Dodon mai multe zboruri spre Moscova. În replică, serviciul de presă al Preşedinţiei susţine că unii candidaţi recurg la astfel de metode pentru a-şi ridica raitingurile personale, relatează Mesager.

Renato Usatîi susţine că aceste documente ar fi dovada faptului că „opoziţia” a zburat pe contul celor cu care susţine că luptă.

„În perioada când Dodon lua bani de la mine, pentru politică, în acelaşi timp lua şi de la Şor, dar mie îmi jura că nimeni nu-i dă nimic şi că eu sunt singurul investitor. Am în mână un teanc de invoice-uri pentru plata zborurilor avia”, a declarat Renato Usatîi.   

Drept reacţie la declaraţiile făcute de Renato Usatîi, serviciul de presă al Preşedinţiei declară că atacurile asupra instituţiei prezidenţiale continuă şi vor continua cu o intensitate şi mai mare până la finele campaniei electorale, iar actorii politici care recurg la astfel de metode o fac pentru a-şi ridica raitingurile personale pe contul altor candidaţi.

Amintim că Ilan Şor l-a denunţat anterior pe ex-premierul Vlad Filat, spunând că i-a dat mită în valoare de 250 de milioane de dolari. În baza depoziţiilor sale, Filat a ajuns pentru nouă ani la închisoare, iar liderul „Partidului Nostru” şi ex-primarul oraşului Bălţi, Renato Usatîi, se află la Moscova din 2016, fiind anunţat în urmărire generală. El este învinuit de tentativă de asasinare a fostului bancher Gherman Gorbunţov. Usatîi se declară nevinovat.

 

Comentarii