Ştiri

Sursa imaginii: SputnikMoldova

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Electorala 2019

11 Feb. 2019 / 12:57

Astăzi începe tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare

Comisia Electorală Centrală anunţă că astăzi, la ora 15.00, va începe tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile din 24 februarie 2019, care urmează a fi distribuite secţiilor de votare din ţară, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Preţul unui buletin de vot pentru referendumul republican consultativ este de circa 13 bani şi toate procedurile sunt realizate transparent în aşa fel ca atât observatorii, cât şi reprezentanţii mass-media, să aibă acces la aceste acţiuni”, a spus preşedintele CEC, Alina Russu.

Tirajul total al buletinelor de vot pentru toate tipurile de scrutin va fi peste 11 milioane.

În conformitate cu prevederile Codul electoral, la acest proces pot asista reprezentanţii concurenţilor electorali, mass-media şi observatorii acreditaţi.

La scrutinul din 24 februarie, alegătorii vor primi patru buletine, două pentru alegerile parlamentare şi altele două pentru referendumul republican consultativ. Astfel, buletinul de vot pentru circumscripţia naţională cu cei 15 candidaţi înregistraţi, va fi de culoare gri, iar buletinul pentru circumscripţiile uninominale va avea culoarea violetă. Pentru referendum, buletinele vor fi de culoare galbenă şi bej. Pentru tipărirea acestora, CEC a contractat 3 tipografii de stat.

Comentarii