Ştiri

Sursa imaginii: provincial.md

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Electorala 2019

15 Feb. 2019 / 18:05

Blocul „ACUM Platforma Da şi PAS” va contesta la CEC activitatea electorală a PDM

Blocul „ACUM Platforma Da şi PAS” anunţă că va depune mai multe contestaţii la Comisia Electorală Centrală, prin care va cere excluderea Partidului Democrat din cursa electorală. La baza uneia dintre ele stau constatările Facebook care a şters mai multe conturi false în spatele cărora ar sta şi unii angajaţi ai Guvernului, iar altele invocă mai multe abuzuri, precum folosirea resurselor administrative. În replică PDM declară că în lipsa unor viziuni, proiecte şi planuri concrete, blocul ACUM încearcă astfel să-şi acumuleze procentaj politic, relatează Mesager.

„O bună parte din funcţionarii de stat, secretari de stat, şefi de instituţii, din banii publici, în timpul orelor de serviciu, cu automobilele de serviciu, merg în satele Republicii Moldova cu Plahotniuc, Candu şi Filip. Vom depune 7 sesizări, contestaţii în raport cu aceste acţiuni”, a declarat candidatul blocului „ACUM Platforma DA şi PAS”, Sergiu Litvinenco.

Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, susţine însă că atât declaraţiile de ieri, cât şi cele de astăzi trebuie privite strict în contextul campaniei electorale.

Referitor de reţeaua de socializare Facebook şi toată informaţia care a apărut în spaţiul public, Vitalie Gămurari spune că nu există probe şi că nu este exclus că şi în acest caz să fi fost declanşat un scandal împotriva Partidului Democrat.

„Blocul respectiv observă o careva tendinţă şi încearcă să-şi acumuleze procentaj politic în contextul campaniei electorale deseori în lipsa unor viziune, proiecte şi planuri concrete, care le-ar aduce interesul din partea cetăţenilor”, a spus Vitalie Gămurari.  

Facebook a emis ieri un comunicat de presă în care precizează că 168 de conturi, 28 de pagini de Facebook şi opt de Instagram, care promovau ştiri false au fost blocate.

Comentarii