Ştiri

Sursa imaginii: privesc.eu

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Electorala 2019

16 Feb. 2019 / 18:11

PSRM, îngrijorat de viitorul demografic al ţării

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) se arată îngrijorat de viitorul demografic al ţării, în condiţiile în care în ultimii ani ar fi promovată familia netradiţională, iar în 2017 nivelul natalităţii a fost cel mai mic faţă de toată perioada de după independenţă. Potrivit candidaţilor PSRM, salvarea constă în promovarea valorilor ortodoxiei, menţinerea familiei tradiţionale şi creşterea nivelului de trai, în aşa fel încât tinerele familii să se simtă în siguranţă acasă, relatează Mesager.

Candidatul PSRM, Vladimir Odnostalco, susţine că pentru păstrarea familiei tradiţionale sunt necesare măsuri complexe, nu doar promisiuni înainte de alegeri privind creşterea capitalului matern şi a alocaţiilor pentru copii.

„Pentru ca familia să fie păstrată este necesar ca tinerele cupluri să ştie că totul va fi bine, că la maternitate nu li se va cere mită, că nu vor trebui să se gândească cui să dea mită la grădiniţă pentru un loc, că la şcoală nu se vor face colectări ilicite de bani şi că vor avea un lucru stabil, bine plătit”, a declarat Vladimir Odnostalco.  

Comentarii