Ştiri

Sursa imaginii: presedinte.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Electorala 2019

09 Mar. 2019 / 19:35

Reacţia preşedintelui Igor Dodon după decizia Curţii Constituţionale

Preşedintele Igor Dodon consideră că partidele trebuie să se angajeze la modul cel mai responsabil în dialog, pentru a decide viitoarea guvernare şi soarta politică de mai departe a ţării. Reacţia vine după ce Curtea Constituţională a validat rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie şi mandatele deputaţilor aleşi. Totodată, Igor Dodon a anunţat că urmează să convoace şedinţa de constituire a noii Legislaturi până pe 25-26 martie.

„Fie va fi creată o coaliţie majoritară din partide politice care au obţinut votul de încredere din partea cetăţenilor, fie vom avea alegeri parlamentare anticipate, partidele trebuie să-şi argumenteze foarte clar poziţia şi să-şi asume consecinţele”, a scris preşedintele pe pagina sa de socializare.

Igor Dodon a mai precizat că va iniţia în curând discuţii cu principalele forţe politice care au ajuns în Parlament.

„Voi iniţia în curând discuţii cu principalele forţe politice care au ajuns în Parlament, pentru a găsi împreună soluţii optime pentru ţară în actuala conjunctură post-electorală. Le amintesc liderilor politici că interesul naţional este mai presus de orice şi trebuie să ne conducem mereu de acest deziderat. Urmează să convoc şedinţa de constituire a noii Legislaturi până pe 25-26 martie, astfel să înceapă toate procedurile legale în care vor fi implicaţi noii deputaţi, pe care îi felicit cu prilejul funcţiilor dobândite şi le reamintesc de înalta datorie faţă de Moldova pe care o au, ca demnitari”, a punctat preşedintele ţării.

Precizăm că astăzi, 9 martie, Curtea Constituţională a validat rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie şi mandatele deputaţilor aleşi, după ce a examinat adresarea Comisiei Electorale Centrale. Înalta Curte a decis, de asemenea, că Parlamentul ales va fi de legislatura a X-a.

Comentarii