Ştiri

Sursa imaginii: agora.md

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Electorala 2019

15 Feb. 2019 / 14:32

Secţiile de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană vor fi deschise pe teritoriul controlat de către Chişinău

Secţiile de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului, vor fi deschise pe teritoriul controlat de autorităţile constituţionale ale Republicii Moldova. Într-o şedinţă anterioară, membrii Comisiei Electorale Centrale, au decis că unele secţii vor fi reamplasate în alte localităţi. Preşedinta CEC, Alina Russu, a declarat că modificările sunt propuse după ce Inspectoratul General al Poliţiei şi Biroul pentru reintegrare au venit cu recomandarea de a reduce numărul secţiilor de votare în zona de Securitate, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„CEC a decis strămutarea sau reamplasarea unor secţii de votare care au fost constituite cu titlul „distinct” pentru cetăţenii Republicii Moldova care domiciliază pe malul stâng al Nistrului, în Transnistria. Autorităţile electorale ale Republicii Moldova nu organizează alegeri pe teritoriul Transnistriei, vorbim de secţiile de votare pentru cetăţenii care domiciliază în Transnistria, dar care sunt organizate pe teritoriul controlat de către autorităţile constituţionale ale Republicii Moldova, amplasate pe malul drept al Nistrului. În vederea bunei organizări şi desfăşurări a scrutinului parlamentar şi pentru a menţine ordinea publică a fost luată decizia de a strămuta unele secţii de votare conform hotărârii adoptate”, a spus preşedinta CEC, Alina Rusu.

Pentru scrutinul parlamentar din 24 februarie, pentru alegătorii din localităţile din stânga Nistrului, municipiul Bender şi unele localităţi ale raionului Căuşeni sunt deschise 47 de secţii de vot.

Comentarii