Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Electorala

15 Mar. 2020 / 07:00

Alegeri parlamentare noi în circumscripţia Nr.38 Hînceşti

Cetăţenii cu drept de vot din raionul Hînceşti sunt chemaţi astăzi, 15 martie, din nou la urnele de vot pentru a-şi alege deputatul în Parlamentul Republicii Moldova. Secţiile de votare s-au deschis la ora 7:00. Votul va putea fi exprimat până la ora 21:00.

Lupta pentru un loc în Parlament se dă între cinci candidaţi:

Ion Mereuţă, candidat, Partidul Democrat din Moldova;

Ştefan Gaţcan, candidat, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova;

Olesea Stamate, candidat Partidul Acţiune şi Solidaritate;

Dorin Chirtoacă, candidat, Blocul Electoral „Unirea”;

Grigore Cobzac, candidat independent.

Pentru desfăşurarea alegerilor au fost organizate 44 de birouri electorale. Potrivita datelor Comisiei Electorale Centrale, la scrutin sunt aşteptaţi 61 571 de cetăţeni înscrişi pe listele electorale.

Alegerile din 15 martie sunt monitorizate de 82 de observatori naţionali din partea a şapte organizaţii. De asemenea, CEC a acreditat 12 observatori internaţionali din partea a patru misiuni diplomatice rezidente în Republica Moldova şi a două asociaţii electorale.

Potrivit legislaţiei electorale, în ziua alegerilor sunt strict interzise acţiunile de agitaţie electorală, nu este permisă desfăşurarea, reflectarea activităţilor cu tentă de agitaţie electorală şi nici apariţia candidaţilor în alegeri la emisiunile televizate sau radiofonice.

În circumscripţia uninominală Nr.38 Hînceşti au loc alegeri parlamentare noi, după ce Alexandru Botnari, a renunţat la mandatul de deputat, câştigat în scrutinul din 24 februarie 2019, în favoarea mandatului de primar al municipiului Hînceşti.

Comentarii