Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Electorala

17 Noi. 2020 / 16:23

Alegerile prezidenţiale au fost parţial libere şi corecte, constată CALC

Alegerile prezidenţiale din această toamnă au fost parţial libere şi corecte. Este constatarea membrilor Coaliţiei Civice pentru Alegeri Libere şi Corecte (CALC), care susţin că au observat că în ambele tururi de scrutin, o parte din alegători nu au putut să-şi exercite dreptul de vot la unele birouri electorale din străinătate, iar campania electorală a fost marcată de un discurs negativ, relatează Mesager.

„Pe toată durata acestei campanii electoarle am observat numeroasele cazuri de discurs de ură, de instigare la discriminare, mesaje sexiste folosite de către candidaţi, politicieni, lideri de opinie, jurnalişti şi cetăţeni. Discursul negativ a căpătat o aploare deosebită înainte de cel de-al doilea tur de scrutin”, menţionat Elena Prohniţchi, secretarul CALC.

Totodată, în ziua alegerilor, observatorii Promo-LEX au raportat un număr mare de cazuri privind încălcarea secretului votului, nerespectarea normelor epidemiologice, dar şi de transportare organizată a alegătorilor. La fel, s-a constat că mai mult de 70 la sută din secţiile de votare au fost inaccesibile pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii.

Comentarii