Ştiri

Sursa imaginii: cotidianul.md

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Electorala

17 Noi. 2020 / 09:33

Angela Merkel a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria în alegeri

Cancelarul german Angela Merkel a felicitat-o pe Maia Sandu pentru rezultatul obţinut în cadrul alegerilor prezidenţiale, relatează Radio Moldova Actualităţi.

În mesajul de felicitare Merkel menţionează: „Stimată doamnă Sandu, mă bucur că poporul din Moldova v-a dat un mandat puternic pentru cooperare constructivă pe scena internaţională şi continuarea reformelor de urgenţă. Guvernul federal va fi bucuros să continue să sprijine Republica Moldova în acest fel”, se arată în mesajul cancelarului german.

 Amintim că pe parcursul zilei de ieri mai mulţi politiceni au transmis mesaje de felicitare pentru Maia Sandu, inclusiv Klaus Iohannis şi Vladimir Zelenskiy.

De notat că Sandu şi Iohannis au convenit deja, în timpul dialogului telefonic, în privinţa unei vizite a lui Iohannis în Moldova, după inaugurare.

Maia Sandu a mai fost felicitată de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, precum şi de Alexei Navalnîi şi Svetlana Tihanovskaia.

Potrivit rezultatelor finale după procesarea tuturor proceselor-verbale, Maia Sandu a câştigat alegerile cu 57,72% dintre voturilele celor care au participat la scrutin.

Comentarii