Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Electorala

28 Sep. 2020 / 17:00

CA a menţinut decizia CEC privind neînregistrarea lui Andrian Candu în cursa prezidenţială

Decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) prin care a fost respinsă cererea lui Andrian Candu de înregistrare la prezidenţiale a fost menţinută de Curtea de Apel Chişinău. Declaraţii în acest sens au fost făcute de Andrian Candu. Liderul Pro Moldova a calificat decizia Curţii de Apel drept una abuzivă şi ilegală şi a declarat că o va contesta la Curtea Supremă de Justiţie.

„Această decizie prin care se menţine decizia CEC este una care ne dezamăgeşte profund şi care arată că nedreptatea este ridicată la rang de lege. Considerăm că şi această decizie a instanţei de judecată, ca şi decizia CEC, este un politică, este ilegală, abuzivă. Cert este faptul că noi vom merge în continuare la Curtea Supremă de Justiţie, atacând decizia de azi a Curţii de Apel. Considerăm că cele peste 18 mii de semnături depuse de cetăţeni în susţinerea mea la prezidenţiale au fost abuziv anulate”, a declarat liderul Pro Moldova, Andrian Candu.

Amintim că, la 18 septembrie, cu cinci voturi, CEC a respins cererea de înregistrare a lui Andrian Candu în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, desemnat de Partidul Politic „Pro Moldova”. Ulterior, la 21 septembrie, preşedintele grupului de iniţiativă al candidatului Pro Moldova la alegerile prezidenţiale, Sergiu Sîrbu, a depus la Curtea de Apel o contestaţie privind anularea hotărârii Comisiei Electorale Centrale prin care a fost respinsă cererea de înregistrare a lui Andrian Candu în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

Comentarii