Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Electorala

09 Iun. 2020 / 19:38

CEC a stabilit data alegerilor pentru desfăşurarea alegerilor noi în două localităţi din ţară

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit, în cadrul şedinţei de astăzi, desfăşurarea, pe 6 septembrie curent, a alegerilor locale noi pentru funcţia de primar în comuna Tîrnova, raionul Donduşeni şi în satul Nucăreni, raionul Teleneşti.

„În ambele cazuri vacanţa funcţiei de primar a survenit ca urmare a demisiilor depuse, acestea fiind motivate prin alegerea în calitate de preşedinţi ai raioanelor Donduşeni şi, respectiv, Teleneşti. În acest context, CEC a aprobat programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor de organizare şi desfăşurare a alegerilor locale noi pentru funcţia de primar în localităţile menţionate”, se arată într-un comunicat emis de CEC.

Documentul stabileşte termenul limită de constituire a circumscripţiilor electorale de nivelul I, a secţiilor de votare, precum şi a organelor electorale ce le vor administra, perioada de raportare financiară, particularităţile monitorizării alegerilor şi reflectării acestora în mijloacele de informare în masă, verificarea corectitudinii întocmirii listelor electorale, perioada de organizare şi desfăşurare a seminarelor de instruire pentru funcţionarii electorali etc.

Amintim că, anterior, CEC a decis organizarea procesului de desfăşurare a alegerilor locale noi în comuna Tîrnova, raionul Donduşeni şi în satul Nucăreni, raionul Teleneşti pentru data de 17 mai curent, ulterior fiind anulate până la încetarea stării de urgenţă.

 

Comentarii