Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Electorala

16 Noi. 2020 / 12:22

Maia Sandu: „Unitatea care a învins astăzi ne va ghida în anii care urmează”

Oamenii Moldovei sunt buni şi corecţi, când se unesc ei pot face orice. Unitatea şi solidaritatea moldovenilor va conduce în anii ce urmează. O declaraţie în acest sens a fost făcută de Maia Sandu, candidata PAS, care, potrivit rezultatelor preliminare, a câştigat fotoliul de preşedinte al Republicii Moldova. Ea le-a mulţumit cetăţenilor din ţară, dar şi celor de peste hotare pentru mobilizare, încredere şi unitate.

„Unitatea care a învins astăzi ne va ghida în anii care urmează. De acum înainte vom merge împreună şi vom munci pentru o ţară mai bună pentru fiecare. Această victorie este un pas pentru lucrurile pe care urmează să le facem împreună. Mulţumesc celor care au votat la Chişinău, vă mulţumesc celor care au votat în satele şi oraşele din Republica Moldova, care au mers la vot pe ploaie cu copii mici, cu restricţii de deplasare, cu măşti, celor care aţi mers zeci sau chiar sute de kilometri, aţi stat în rând pentru a vă face vocea auzită. Încrederea acordată mă motivează să continuăm pe calea reformării clasei politice”, a spus Maia Sandu.

În context, Maia Sandu a menţionat că mandatul de preşedinte „nu este un premiu sau un privilegiu, este o mare responsabilitate”, iar după validarea alegerilor şi după învestirea sa în funcţie va demara discuţii cu fracţiunile parlamentare în vederea soluţionării problemelor oamenilor.

„Înţeleg că urmează patru ani de muncă asiduă pentru a reclădi instituţiile statului, dar puterea adevărată e cea oferită de popor. Cetăţenii vor o guvernare responsabilă şi competentă, care acţionează în interesul oamenilor. După validarea acestor alegeri şi după învestire voi demara o serie de consultări cu fracţiunile parlamentare pentru a găsi soluţii la problemele urgente ale cetăţenilor. Priorităţile mele vor fi oprirea furtului banului public, oprirea schemelor de corupţie şi atragerea resurselor pentru ca economia Moldovei să prospere”, a declarat Maia Sandu.

Menţionăm că, după ce au fost procesate 100% din procesele-verbale, Maia Sandu a obţinut un scor de 57,72%, iar Igor Dodon a acumulat 42,28% din voturile alegătorilor. 

Comentarii