Ştiri

Sursa imaginii: cotidianul.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Electorala

14 Mar. 2020 / 18:21

Măsuri de protecţie şi igienizare sporită în secţiile de votare din circumscripţia 38 Hânceşti

Măsuri de protecţie şi igienizare sporită în secţiile de votare din circumscripţia 38 Hânceşti. Pixurile vor fi dezinfectate după fiecare alegător, iar suprafeţele o dată la două ore. În toate secţiile de votare vor fi soluţii antiseptice, iar membrii birourilor electorale vor purta măşti şi mănuşi medicale, relatează Mesager.

„Am primit măşti de protecţie, am primit mănuşi, avem dezinfectanţi, care vor fi la uşă. Fiecare alegător va veni va putea să folosească”, a declarat preşedintele biroului electoral nr. 2, Aliona Matfei.

În fiecare secţie, vor intra câte trei alegători odată. Pe lângă programul impus de igienizare, membrii birourilor electorale au aplicat şi câteva măsuri individuale pentru a preveni răspândirea virusului.

„Singuri ne-am procurat detergenţi, hloraţi, măşti, paralel ne-au dat de la circumscripţie măşti, spirt mănuşi, ne-au dat detergenţi. Am vorbit cu directorul instituţiei ca de a pune la dispoziţie o femeie de serviciu, pentru a face curăţenie din două în două ore, de a şterge uşile, de a şterge stilourile. Ar fi bine şi e normal ca fiecare să vină de acasă cu propriul stilou”, a declarat preşedintele biroului electoral nr. 1, Nina Meşină.

În pofida pandemie de coronavirus, membrii biroului electoral se aşteaptă la un număr cât mai mare de alegători.

„Sperăm alegători să fie ca de obicei. La secţia de votare a biroului nostru, nr. 2, permanent am avut peste mia de alegători. Sperăm să vină să fie o zi frumoasă, să facă alegerea corectă”, a menţionat vicepreşedintele biroului electoral nr. 2, Maria Movileanu.

„Noi întotdeauna avem aici la 48 de procente, eu consider că măcar 40 de procente trebuie să vină. Avem cereri în teritoriu. Lumea nu se teme. De la spital avem 57 de cereri să mergem cu urna mobilă. Avem 217 cereri de la casa internat dar aşteptăm să ne spună că sunt în carantină, dar le-am primit suntem pregătiţi”, a declarat preşedintele biroului electoral nr. 1, Nina Meşină.

Comisia Electorală Centrală a solicitat preşedinţilor de birouri electorale să prevină aflarea într-un singur loc a unui număr mai mare de 50 de persoane.

 

Comentarii