Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Electorala

16 Noi. 2020 / 13:53

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova, după preluarea mandatului prezidenţial de către Maia Sandu. Într-un comunicat emis de Preşedinţia României se menţionează că Klaus Iohannis şi Maia Sandu au convenit în cadrul unei discuţii telefonice că obiectivul principal în relaţia bilaterală îl reprezintă extinderea şi aprofundarea parteneriatului strategic dintre cele două state pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, în beneficiul direct al tuturor cetăţenilor moldoveni.

„În cadrul discuţiei, preşedintele Klaus Iohannis a arătat că rezultatul obţinut de doamna Maia Sandu reprezintă o victorie a democraţiei, marcând un pas decisiv în direcţia parcursului european ireversibil al Republicii Moldova, pe care România l-a susţinut permanent şi îl va susţine şi în continuare, fără rezerve”, mai scrie în comunicat. 

Totodată, preşedintele României îşi exprimă încrederea că Republica Moldova va găsi calea pentru generarea unei formule politice de guvernare care să susţină clar şi ferm programul reformator al preşedintelui ales şi abordarea sa proeuropeană.

„Drumul spre Europa este unul al progresului, cu reforme curajoase, în special în domeniul justiţiei şi în privinţa consolidării democraţiei (…). În baza parteneriatului strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, fundament al relaţiei speciale bazate pe comunitatea de limbă, cultură şi istorie, România este pe deplin pregătită să reia cât mai repede posibil dialogul la nivel politic şi tehnic cu Republica Moldova pentru continuarea şi aprofundarea proiectelor comune”, se arată în sursa citată.

 

 

Comentarii