Ştiri

Sursa imaginii: moldova.org

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Electorala

24 Sep. 2020 / 12:30

Sondaj: Igor Dodon şi Maia Sandu ar obţine cele mai multe voturi la alegerile prezidenţiale

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale, cei mai mulţi moldoveni ar vota pentru actualul preşedinte al ţării, Igor Dodon, fiind urmat de lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu. O cercetare în acest sens a fost realizată de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Moldova, relatează Moldova 1.

Conform sondajului de opinie, aproximativ 42% dintre alegători ar vota pentru Igor Dodon. Maia Sandu ar fi susţinută de 26% dintre cetăţenii. Pe a treia poziţie în clasament este preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase, urmat de liderul formaţiunii Partidului Nostru, Renato Usatîi, ambii cu circa 9%. Reprezentantul Partidului Şor ar acumua 7,4% din sufragii.

Fiind întrebaţi care este cea mai înaltă problemă de care ar trebui să se ocupe noul preşedinte ales, 20,2% dintre cei chestionaţi au răspuns eradicarea sărăciei, să combată corupţia, criminalitatea au spus 17,8% dintre cei întrebaţi, iar 14,5% dintre oameni îşi doresc ca noul preşedinte să asigure creşterea economică.

Ancheta sociologică a fost desfăşurată în perioada 6-22 septembrie, pe un eşantion de 1.189 de respondenţi, din 85 de localităţi, marja de eroare fiind de +/-3%.

Comentarii