Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Electorala

16 Noi. 2020 / 17:34

Statele Unite o felicită pe Maia Sandu pentru alegerea sa în calitate de preşedinte al Moldovei

Statele Unite o felicită pe Maia Sandu pentru „realizarea istorică de a fi aleasă în calitate de prima femeie preşedinte al Republicii Moldova”. Un astfel de mesaj a fost publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA în ţara noastră.

„Începând cu 1991, Statele Unite au fost un partener devotat al Republicii Moldova. Am sprijinit poporul Republicii Moldova în eforturile depuse de acesta pentru a-şi consolida democraţia şi a construi un viitor mai prosper pentru propria ţară. Liderii Republicii Moldova ar trebui acum să conlucreze pentru a face faţă pandemiei de COVID-19, pentru a dezvolta economia Republicii Moldova, pentru a-i consolida instituţiile democratice şi pentru a-i apăra suveranitatea şi integritatea teritorială. Statele Unite vor sprijini cu fermitate aceste eforturi”, se menţionează în mesaj.

Conform rezultatelor preliminare prezentate de CEC, Maia Sandu este câştigătoarea alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, obţinând un scor de 57,72% din voturile alegătorilor faţă de 42,28% obţinute de contracandidatul său, Igor Dodon.

Comentarii