Ştiri

Sursa imaginii:

Ştiri / Comunicate

02 Feb. 2019 / 18:01

10 voci se vor auzi din scena finalei naţionale a Concursului Internaţional Eurovision Song Contest 2019!

Astăzi, în cadrul audiţiilor live, organizate de IPNA Compania „Teleradio-Moldova”, juriul format din cinci profesionişti din domeniul muzical – Valy Boghean, Cristina Scarlat-Gîrlă, Andrei Tostogan, Ilona Stepan şi Sandu Gorgos, au apreciat prestaţia vocală a participanţilor, dar şi calitatea pieselor cu care s-au prezentat.

La această etapă nu a fost impusă vestimentaţia scenică sau elementele de show, criteriile de apreciere fiind: linia melodică, originalitatea piesei, dar şi interpretarea propriu-zisă. Fiecărui participant i s-a oferit timp pentru ajustările sonore necesare. Interpreţilor le-au fost alocate note de la 0 la 12, iar evoluţia lor a putut fi urmărită pe Moldova 2 şi site-ul www.trm.md

Juriul a decis să admită în etapa finală a concursului 10 interpreţi.

Anul trecut, trupa DoReDos, care a reprezentat Republica Moldova la etapa internaţională Eurovision Song Contest, a obţinut locul al 10-lea. Prestaţia trupei a fost apreciată şi de comitetul de organizare a concursului, care le-a oferit premiul „The buzz award”, pentru cea mai bună prezentare scenică.

Cea de-a 64-a ediţiei a Concursului Muzical Eurovision 2019 va avea loc în Israel, după ce anul trecut, la Lisabona, interpretată de Netta a cucerit publicul cu piesa „Toy”. Concursul se va desfăşura în Tel Aviv Convention Center şi va fi format din 2 semifinale, 14 şi 16 mai, şi finala ce va avea loc la data de 18 mai 2019.

Lista interpreţilor admişi în etapa finală a concursului naţional Eurovision 2019, în ordine alfabetică:

 

Anna Odobescu           Stay

Chirtoacă Aurel            La cinema

Coşciug Cristina           Virus

Diana Brescan              Lies

Frimu-Maria Mihaela     Olimp

Maria Gospodinova       GravitTy

Maxim Zavidia               I will not surrender

Scripcaru Marcela         Meteor

Smolenco Mihail            Sub Pămînt

Ţurcanu Vera                 Cold

Comentarii