Ştiri

Sursa imaginii:

Ştiri / Comunicate

01 Oct. 2019 / 14:47

ADAMI DIALOGUE - Schimb de cunoştinţe şi experienţă pentru profesioniştii mass-media din ţările parteneriatului estic al UE

ADAMI DIALOGUE are loc la Dresda în 30 septembrie şi 1 octombrie la MDR Landesfunkhaus Sachsen. Profesioniştii din televiziune şi mass-media din UE şi din ţările Parteneriatului Estic vor avea ocazia să se întâlnească şi să discute despre programele ce au ca tematică problemele minorităţiloe şi diversităţii culturale.

Aceasta este una dintre mai multe activităţi lansate recent de Premiul Media ADAMI pentru diversitatea culturală din Europa de Est. Pe lângă prezentarea premiilor, ADAMI a dezvoltat aceste iniţiative pentru a încuraja dezvoltarea şi a promova conştientizarea cu privire la importanţa reflectării diversităţii culturale. În urmă cu doi ani, primele evenimente ADAMI DIALOGUE din Baku şi Erevan s-au concentrat pe crearea de reţele între bloggerii video şi realizatorii de documentare.

În acest an, ADAMI a invitat redactorii, producătorii şi experţii din mass-media să-şi împărtăşească strategiile şi experienţele lor în programarea subiectelor privind diversitatea culturală. Deşi discuţiile despre diversitate şi migraţie în UE pot diferi de cele din ţările parteneriatului estic, acoperirea mediatică a problemelor sensibile se confruntă adesea cu provocări similare. Această conferinţă de două zile este o oportunitate de a învăţa despre abordări diferite în tratarea diversităţii culturale în mass-media şi pentru inspiraţie.

La ADAMI DIALOGUE, participanţii vor stabili contacte noi şi utile pentru a beneficia de ele atât în munca participanţilor, cât şi a difuzatorilor pe care îi reprezintă. De asemenea, va fi timp pentru întâlniri individuale în care vor avea posibilitatea să-şi aprofundeze cunoştinţele şi să iniţieze o nouă colaborare între radiodifuzori.

Conferinţa este organizată în cooperare cu programul de parteneriat al Uniunii Europene de Radiodifuziune (EBU) de la Geneva şi cu MDR ca radiodifuzor gazdă în Germania. Conferinţa este co-finanţată de Oficiul Federal de Externe (Germania) şi iniţiativa Parteneriatului Estic al Comisiei Europene, Bruxelles.

Participă doi profesionişti din mass-media din Moldova: Oksana Kihayal de la Televiziunea Radio Găgăuzia (Regiunea Autonomă Gagauzia) şi Elena Raţă de la TV Moldova 1.

Comentarii