Ştiri

Sursa imaginii:

Ştiri / Comunicate

08 Apr. 2019 / 12:15

Atelier de dezvoltare digitală la Radio Polonia

Un atelier de lucru privind transformarea digitală în sectorul public de radiodifuziune a avut loc la sediul din Varşovia al postului de radio public din Polonia pe 4 şi 5 aprilie curent.

Preşedinta IPNA Compania „Teleradio-Moldova” Olga Bordeianu şi Directoarea Televiziunii Ecaterina Stratan au participat la workshop-ul regional în capitala Poloniei- DIGITAL TRANSFORMATION INITIATIVE. La workshop s-a discutat despre procesul de digitalizare a radiodifuzorilor publici, cu accente asupra provocărilor pe care acesta le generează şi despre felul în care tehnologiile pot influenţa structura şi cultura unei organizaţii.

Atelierul este cel de-al doilea eveniment de acest gen, fiind organizat de Uniunea Europeană de Radiodifuziune (UER/EBU) şi reuneşte manageri ale posturilor publice din ţările care sunt membre ale UER, printre care Republica Moldova, Lituania, Macedonia, Letonia, România şi Ucraina cu scopul de a le fi împărtăşită experienţa în domeniul transformării digitale, dar şi pentru ai ajuta să înţeleagă oportunităţile erei informaţionale prin propriile procese de schimbare.

Olga Bordeianu a oferit informaţii despre IPNA Compania „Teleradio-Moldova” cu privire la etapa de digitalizare şi transformare, obiectivele propuse, necesităţile acute ale companiei în acest domeniu, dar şi priorităţile strategice.

La eveniment au participat mai mulţi experţi din cadrul BBC, UER şi Radio Polonez, precum: Robin Pembrooke – Directorul News and Product and Systems BBC, Sasha Scott – membru al Iniţiativei de transformare digitală EBU. Aceştia au punctat că tehnologia digitală modifică în mod fundamental aşteptările, interacţiunea şi modelele de consum ale publicului, ca urmare, mass-media trebuie să adopte transformări fundamentale, în special dacă are scopul de a rămâne relevantă în mediul competitiv şi în continuă schimbare.

Serviciul comunicare şi relaţii internaţionale,

IPNACompania „Teleradio-Moldova”

Comentarii