Ştiri

Sursa imaginii:

Ştiri / Comunicate

27 Mar. 2020 / 15:22

Depăşim criza împreună: Agenda de acţiuni a TRM

Răspândirea noului Coronavirus are un impact imens asupra activităţii sociale şi economice din întreaga lume. În acelaşi timp, răspândirea informaţiilor nesigure stârneşte frică şi anxietate. Acum, mai mult ca niciodată, TRM ca radiodifuzor public îşi îndeplineşte misiunea de a furniza servicii şi informaţii cu un beneficiu pentru public. Pe lângă difuzarea tradiţională, TRM foloseşte pe deplin reţeaua Internet pentru a furniza informaţiile necesare oricând şi oriunde, concentrându-se pe următorii şase piloni:

1. Furnizarea rapidă a informaţiilor precise

TRM îşi va folosi la maxim potenţialul pentru a oferi cele mai recente informaţii rapid, în mod cuprinzător şi conştiincios. Făcând acest lucru, TRM va proteja publicul de informaţii nesigure care se bazează pe simple speculaţii sau greşeli.

2. Ajutor la minimizarea efectelor adverse asupra activităţii sociale şi economice

TRM va furniza informaţii despre problemele medicale şi de sănătate ale comunităţii şi despre măsurile de sprijin luate de autorităţi şi de alte părţi interesate. Făcând acest lucru, TRM va ajuta la reducerea la minimum a efectelor adverse asupra activităţii sociale şi economice şi la asigurarea faptului că toţi oamenii au acces egal la aceleaşi informaţii, indiferent de locaţie sau vârstă.

3. Oferirea oportunităţilor de învăţare şi contribuţie la educaţia tuturor

TRM va difuza lecţii publice de pregătire pentru examenele naţionale de absolvire şi va creşte oportunităţile de învăţare, stimulând în acelaşi timp dezvoltarea de noi metode de studiere şi oferind sprijin pentru consolidarea procesului educaţional în condiţii de criză.

4. Furnizarea emisiunilor de divertisment pentru a micşora anxietatea publicului

Având în vedere momentele dificile, TRM va difuza programe de divertisment, cu conţinut cultural şi artistic pentru a îmbogăţi oamenii emoţional şi a le permite să se simtă conectaţi. Astfel, TRM va ajuta la minimalizarea anxietăţii publice şi la menţinerea unei societăţi incluzive.

5. Contribuţie adusă comunităţii internaţionale oferind informaţii precise despre Republica Moldova

TRM va oferi comunităţii internaţionale cele mai recente informaţii despre Republica Moldova, inclusiv realizările şi provocările sale în lupta împotriva virusului. TRM va împărtăşi, de asemenea, informaţii despre iniţiativele moldoveneşti pentru combaterea crizei, fie ele individuale sau colective şi astfel va contribui la eforturile de a stopa răspândirea infecţiilor cu coronavirus.

6. Asigurarea serviciilor de difuzare

Pentru a-şi îndeplini rolul în mod corespunzător ca instituţie publică şi pentru a asigura difuzarea continuă a informaţiilor şi conţinutului de divertisment, TRM va verifica şi actualiza constant măsurile anti-infecţie ale personalului său şi va face tot posibilul pentru a-şi menţine funcţionalitatea.

Comentarii