Ştiri

Sursa imaginii:

Ştiri / Comunicate

27 Ian. 2020 / 16:40

Experţii Uniunii Europene de Radiodifuziune, în vizită la TRM

În perioada 20-23 ianuarie, Instituţia Publică (IP) Compania „Teleradio-Moldova” a găzduit experţi de la Uniunea Europeană de Radiodifuziune (UER). Aceştia s-au aflat la Chişinău într-o vizită de documentare în domeniul transformării digitale a postului public de radiodifuziune.

Pe parcursul a patru zile experţii europeni Sasha Scott, Ezra Eeman şi Radka Betcheva au participat la discuţii cu directorul general al IP Compania „Teleradio-Moldova” – Olga Bordeianu, directorii Radio şi TV, Consiliul de Supraveghere, dar şi cu şefii de subdiviziuni ale TRM pe diverse subiecte, specifice domeniului de activitate a fiecăruia.Directorul general, Olga Bordeianu, a declarat că „în calitate de vicepreşedinte al Comitetului TV al UER am solicitat asistenţă din partea organizaţiei europene pentru iniţierea procesului de reformare, restructurare şi transformare a TRM. Fiecare membru UER se confruntă cu diferite provocări şi oportunităţi, motiv pentru care experţii oferă servicii de expertiză, schimb de cunoştinţe şi servicii de asistenţă personalizată pentru a răspunde nevoilor TRM din perspectivă multidisciplinară. Urmează să organizăm alte câteva activităţi, precum instruire, ateliere de lucru, care se înscriu în planul de acţiuni al procesului de transformare digitală”. 

„Impactul tehnologiei digitale asupra societăţii a modificat în mod fundamental aşteptările, interacţiunile şi modelele de consum ale publicului nostru. Drept urmare, radiodifuzorul public trebuie să se angajeze într-o transformare fundamentală pentru a-şi păstra rolul şi poziţia în acest mediu din ce în ce mai competitiv şi în continuă schimbare”, a menţionat şefa Serviciului comunicare şi relaţii internaţionale, Natalia Beregoi. 

În perioada următoare, ca rezultat al documentării experţilor în cadrul companiei, UER va oferi o serie de recomandări în vederea îmbunătăţirii situaţiei la capitolul digitalizare.

Comentarii