Ştiri

Sursa imaginii:

Ştiri / Comunicate

28 Feb. 2020 / 17:28

Studenţi de la Centrul de Excelenţă în Energetică şi Electronică, în vizită la TRM

Un grup de studenţi de la Centrul de Excelenţă în Energetică şi Electronică din Republica Moldova au efectuat, la 27 februarie curent, o vizită de studiu la Radio Moldova şi TV Moldova 1. Tinerii au venit cu scopul de a se familiariza cu procesul de lucru al tehnicienilor şi inginerilor de la „Teleradio-Moldova”. Studenţii au avut ocazia să viziteze Centrala radio unde se adună şi de unde se distribuie toate semnalele, după care au admirat muzeele Radio şi TV, manifestând interes faţă de exponatele prezentate. Totodată, tinerii au făcut cunoştinţă cu principiile de funcţionare a studiourilor televiziunii.

Roşca Maria, profesor la Colegiul de Telecomunicaţii a declarat: „Am ales să vizităm această instituţie pentru a realiza o corelare dintre mediul educativ şi angajator, pentru ca elevii să înţeleagă viitorul profesiei alese şi pentru a vedea locul de muncă a unui tehnician. Totodată, am venit anume la radiodifuzorul public pentru a vedea echipamentele utilizate în domeniul radio-comunicaţiilor, prelucrarea semnalului şi modul de distribuire a radiofrecvenţelor.”
Cu mare entuziasm, curiozitate şi pasiune tinerii au ascultat atent cele povestite din trecut, dar şi din prezentul Companiei, au pus întrebări şi şi-au exprimat opiniile privind activitatea angajaţilor şi a instituţiei la general. La Televiziune studenţii au fost impresionaţi de studiourile din care se difuzează „Mesager” şi „Bună Dimineaţa”, dar adevărata descoperire a fost studioul nr. 2 unde repetiţia soundcheck pentru Finala naţională Eurovision 2020 erau în plină desfăşurare. Studenţii nu au ezitat să discute cu inginerii, pentru a afla dedesubturile şi secretele meseriei, au adresat întrebări legate de implicarea inginerilor în producerea programelor radio şi TV. Totodată a fost analizată posibilitatea tinerilor de a face stagiere la Instituţia Publică Compania „Teleradio-Moldova”.

Tinerii au rămas profund şi pozitiv impresionaţi de vizită, iar unii dintre ei şi-au manifestat dorinţa de a face parte din echipa TRM. În final, au adus mulţumiri pentru organizarea acestei întâlniri.

Comentarii