Ştiri

Sursa imaginii: TRM

Ştiri / Comunicate

11 Dec. 2018 / 12:53

Un nou Comitet Executiv al Uniunii Europene de Radiodifuziune

În perioada 06-07 decembrie curent, preşedinta Companiei „Teleradio-Moldova” (TRM), Olga Bordeianu şi şefa Serviciului comunicare şi relaţii internaţionale, Natalia Beregoi, au participat la sesiunile Asambleei Generale a Uniunii Europene de Radiodifuziune (UER), în Geneva, Elveţia. Pe agendă au fost incluse chestiuni privind noua strategie de servicii pentru membrii UER (2019-2021), acceptarea radiodifuzorului public din Israel în calitate de membru activ şi votarea membrilor Comitetului Executiv pentru 2019-2020.

Lansarea noii strategii de servicii pentru membri este primul pas al unui plan de transformare pe trei ani. Strategia stabileşte angajamentul UER de a sprijini membrii activi şi asociaţi şi de a oferi servicii care să ajute la abordarea provocărilor imediate, la promovarea contribuţiei în societate, la navigarea prin transformarea digitală, la asigurarea viitorului şi continuarea dezvoltării. Noua strategie corporativă este numită ”ÎMPREUNĂ”. Aceasta presupune valori împărtăşite în comun, acţiuni ce pot fi realizate în comuniune, parteneri de conţinut, centru de cunoştinţe şi expertiză, facilitator de reţea.

Nouă directori generali ai radiodifuzorilor publici din întreaga Europă s-au alăturat preşedintelui Tony Hall (BBC) şi vicepreşedintei Delphine Ernotte Cunci (France Télévisions), fiind aleşi prin vot secret în cadrul Comitetului Executiv, pentru o perioadă de doi ani, din ianuarie 2019 până în decembrie 2020. Ibrahim Eren(TRT), Marcello Foa(RAI), Giacomo Ghisani(Radio Vaticana), Sebastian Sergei Parker (Canal 1, Rusia) şi Gonçalo Rice(RTP) devin membri pentru prima dată în Comitetul Executiv. Cilă Benko (SR), Petr Dvořák (CT), Ulrich Wilhelm (ARD / BR) şi Gilles Marchand (SRG SSR) au fost realeşi. Comitetul Executiv este responsabil pentru asigurarea implementării strategiei şi politicilor UER.

Preşedintele în exerciţiu, Tony Hall, a declarat: „Salut acest nou Comitet Executiv al UER. Mass-media publică nu a fost niciodată mai importantă şi mai necesară. Prin colaborare membrii UER vor putea oferi mai mult publicului nostru şi sunt încântat să lucrez cu noul Comitet Executiv pentru a-mi atinge această ambiţie în următorii doi ani”.

În cadrul Asambleei Generale a fost aprobată solicitarea radiodifuzorului public israelian (IPBC) de a deveni membru deplin al UER.
Uniunea Europeană de Radiodifuziune este o alianţă a radiodifuzorilor publici, care a fost fondată pe 12 februarie 1950. În prezent are 74 de membri activi în 57 de ţări şi 34 de membri asociaţi în 20 de ţări. IPNA Compania „Teleradio-Moldova” este membru activ al UER din anul 1994.
 
Serviciul comunicare şi relaţii internaţionale
IPNA Compania „Teleradio-Moldova”

Comentarii