Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Cultură

09 Apr. 2020 / 20:00

A fost lansată ediţia a doua a albumului „Dialogurile dragostei”

„În momentele în care toată lumea luptă cu această pandemie necruţătoare, când mii de oameni mor, un singur lucru care nu moare este spiritul uman, forţa de rezistenţă şi dragostea de viaţă”. Sunt mărturiile maestrului Eugen Doga care-şi împărtăşeşte pe reţelele de socializare bucuria unei apariţii editoriale deosebite. Este vorba de cea de-a doua ediţie „Dialogurile dragostei”, o colecţie de arii şi romanţe pe versurile lui Mihai Eminescu şi ale Veronicai Micle, transmite Mesager.

Izolat în casă, la fel ca şi toată lumea, Eugen Doga scrie pe pagina sa de facebook despre surpriza pe care i-a facut-o în aceste zile scriitorul şi editorul Gheorghe Erizanu. I-a lasat la poartă ediţia a doua a albumului în două volume „Dialogurile dragostei”.

Noua apariţie editorială este mult aşteptată de interpreţi dar şi de marele compozitor care continuă să  transpună pe note povestea de dragoste dintre Mihai Eminescu şi Veronica Micle. 

„Parcă ţineam şi eu ca în vorbele lui Vieru o pâine caldă, pentru că sunt multe lucruri pentru mine foarte scumpe, aceiaşi „Foare albastră”, sau „La steaua”. Eu cred că va fi solicitată şi primită această carte, într-adevăr ca un antivirus, fiindcă este virusul cel care este din această urgie, dar este virusul spiritual”, a spus maestrul Eugen Doga.

Prima ediţie a dialogurilor dragostei a apărut în 2017, tot cu sprijinul Primăriei Chişinău. A avut o lansare de excepţie la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, iar în scurt timp tirajul a fost epuizat. Acum Eugen Doga pregăteşte pentru tipar partiturile muzicale pentru renumitul film „Maria Mirabela”.

 

 

Comentarii