Ştiri

Sursa imaginii: artico.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Cultură

26 Mai 2019 / 19:58

A fost lansată o culegere de articole publicistice despre corul „Lia-Ciocârlia”

Lia-Ciocârlia - o nouă paletă de culori - astfel este intitulată culegerea de articole publicistice despre evoluţia în timp a corului, fondat în anul 1973 şi condus mai multe decenii de către maestrul Eugen Mamot. Colectivul a fost şi rămâne un laborator de creaţie, de măiestrie şi prietenie pentru mii de copii care au cântat de-a lungul anilor în corul de copii „Lia-Ciocârlia”, relatează Mesager.

Evoluţia în timp a corului şi a personalităţii copiilor care au frecventat studioul se desprinde din monografia scrisă de fondatorul corului, Eugen Mamot.

„Lia-Ciocârlia o nouă paletă de culori este rezultatul muncii care a început în 1973, atunci când s-a pus temelia acestui colectiv, din trei grupuri corale, cu trei dirijori, cu educaţia copiilor pe diverse trepte şi astăzi, după 45 de ani de activitate, pot confirma că proiectul a fost bine gândit, a rezistat”, a declarat Eugen Mamot.

În cele 360 de pagini sunt descrise repetiţiile, concertele, turneele, festivalurile, dar şi participările   tinerilor corişti la serviciile divine din bisericile capitalei.

„Astăzi bisericile din Chişinău răsună de vocile copiilor care au crescut în Lia-Ciocârlia şi ei nu se deosebesc de colectivele profesioniste, este rezultatul muncii cu copiii în şcoli”, a menţionat Eugen Mamot.

De la începuturile sale, Lia-Ciocârlia a devenit mişcarea corală care a influenţat în bine dezvoltarea acestei culturi în Moldova, a deschis calea colectivelor de copii şi tineret la concursurile internaţionale  de unde se întorceau cu trofee. Repertoriul naţional, clasic şi universal, stilul de interpretare, dragostea faţă de acest gen de muzică sunt abordate în carte.

Compozitorul Eugen Mamot este autorul a peste 300 de creaţii vocal-simfonice, a scris 26 de cărţi, iar acum finalizează un nou volum tot despre cultura muzicală din Republica Moldova.

 

Comentarii

Ultimele Ştiri

Alexandru Guţu campion european de cadeţi

Ştiri / Sport

18 Iun. 2019 / 23:33

Alexandru Guţu campion european de cadeţi

Prim-ministrul Maia Sandu la dialog cu jurnaliştii

Ştiri / Social

18 Iun. 2019 / 20:33

Prim-ministrul Maia Sandu la dialog cu jurnaliştii

Partidul Nostru este dispus să colaboreze cu noua guvernare

Ştiri / Politic

18 Iun. 2019 / 19:57

Partidul Nostru este dispus să colaboreze cu noua guvernare

Tragere la sorţi pentru cupele europene la fotbal

Ştiri / Sport

18 Iun. 2019 / 19:32

Tragere la sorţi pentru cupele europene la fotbal

Demolare cu scandal la Ciocana

Ştiri / Social

18 Iun. 2019 / 19:27

Demolare cu scandal la Ciocana

Vezi arhiva