Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Cultură

22 Noi. 2020 / 15:20

Actorul Vlad Ciobanu s-a stins din viaţă

Doliu în lumea teatrului. Actorul Vlad Ciobanu s-a stins din viaţă în această dimineaţă la vârsta de 53 de ani. Renumitul actor a decedat într-un spital din Iaşi, unde se trata de leucemie. Actorul s-a infectat şi cu noul Coronavirus, iar starea lui s-a agravat în ultima perioadă, el fiind intubat, relatează Mesager.

„Vlad, Vlad Ciobanu, iubitul meu frate, s-a stins în dimineaţa aceasta la spitalul de recuperare din Iaşi, unde a luptat două săptămâni cu infecţia COVID. Boala aceasta necruţătoare s-a suprapus pe starea lui generală, pe imunitatea foarte scăzută, după chimioterapie. Medicii au luptat până în utima clipă să-l salveze. Au făcut tot posibilul şi imposibilul şi le mulţumesc pentru străduinţa şi devotamentul lor... Ştiu cum au luptat”, a precizat Vitalie Ciobanu, fratele actorului Vlad Ciobanu.

„Dumnezeule, primeşte-l. Noi ne vom ruga pentru eternitatea acestui omuleţ”, a scris jurnalistul Vasile Mija, pe pagina sa de Facebook, citat de Radio Moldova Actualităţi.

„Am sperat foarte mult, am sperat cu toţii c-ai să te faci bine, Vlad, te-am asteptat mult sa te întorci... Deja ne lipseşti, deja îţi ducem dorul. Dumnezeu să te primească în Lumina Sa, Lumina care ai purtat-o în suflet toate zilele câte le-ai avut. Mare ACTOR, mare OM, plânge scena, plângem şi noi. Adio prieten şi coleg drag”, se spune în mesajul actorului Valentin Delinschi.

Vlad Ciobanu a fost director general al Centrului Naţional de Educaţie prin Artă, care se ocupă cu producerea unor proiecte culturale din diverse domenii: arte scenice, muzică, literatură, arte plastice şi media. A inspirat generaţii de tineri actori, fiind profesor la Academia de Arte din Chişinău. Vlad Ciobanu a fost doctorand al Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi. 

Rolul tânărului Eminescu pe care Vlad Ciobanu l-a jucat încă în adolescenţă a fost prima apariţie în lumina reflectoarelor. O realizare de excepţie sub bagheta regretatului maestru Emil Loteanu, care i-a marcat destinul lui Vlad, l-a responsabilizat şi l-a încurajat să persevereze în domeniul artei teatrale.

Actorul a trăit pentru artă, a jucat roluri în teatru, a montat spectacole, a îndrumat în calitate de pedagog viitorii actori şi regizori la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.

Vlad Ciobanu s-a născut pe 31 iulie 1967.

Comentarii