Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Cultură

19 Iun. 2020 / 13:36

ADAMI Focus cu personalităţi din Republica Moldova

Media din ţările Parteneriatului Estic al Uniunii Europene sunt influenţate direct de grupuri sociale şi economice, de partide politice sau de persoane influente cu propriile lor agende. Jurnalismul este adesea redus la un instrument politic. Poziţia etniilor minoritare adesea este ignorată, folosită pentru a acumula voturi sau chiar pentru a alimenta conflictele între grupuri sociale şi a destabiliza societatea. Cum pot acţiona persoanele politice şi jurnaliştii pentru a găsi soluţii la această problemă?

În cea de a doua ediţie ADAMI Focus online Talks vom discuta cu Andrian Candu, gazda Galei Premiilor ADAMI 2018, fost preşedinte al Parlamentului Republicii Moldovei.

Andrian Candu are mulţi ani de experienţă ca deputat în Parlamentul Republicii Moldova. A ocupat funcţia de ministru al Economiei, prim-viceprim-ministru, iar in perioada 2015-2019 a fost presedinte al Parlamentului Republicii Moldova .

Carolin Ollivier este editor-şef al programului de ştiri la ARTE Journal, unde activeză din 2006. Carolin are o vastă experieţnă ca jurnalist, prezentator la postul de televiziune ARTE Reportage şi corespondent în Bruxelles.

Pentru a participa la această discuţie exclusivă prin ZOOM, trebuie să vă înregistraţi, utilizând următorul link:

HTTPS://FORM.JOTFORM.COM/REGISTRATIONADAMI/ADAMI-FOCUS-2

Data limită de înregistrare este marţi, 23 iunie, ora 13.00 (CET).

Pe parcursul discutiei, participantii vor avea posibilitatea să adreseze întrebări.

Premiul Media ADAMI pentru diversitatea culturală din Europa de Est este cea mai mare platformă amicală pentru reţelele media despre integrare şi problemele minorităţilor etnice sau religioase din cele şase ţări ale Parteneriatului Estic. În fiecare an sunt invitaţi difuzori, cineaşti şi jurnalişti şă prezinte cele mai bune lucrări ale lor la prestigiosul concurs ADAMI Media Prize. Premiile sunt acordate la şase categorii: ficţiune, documentare, ştiri, lucrări ale studenţilor, site-uri web şi videoclipuri online. Termenul de depunere pentru concursul ADAMI Media Prize din acest an este 15 iulie 2020.

Comentarii