Ştiri

Sursa imaginii: Literatura pe tocuri

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Cultură

02 Iun. 2019 / 09:06

Adelina Lungu şi-a lansat culegerea de versuri „Pe aripile timpului”

O carte de debut plină de trăiri, gânduri profunde, emoţii şi inspiraţie - astfel este apreciată culegerea de versuri „Pe aripile timpului” scrisă de Adelina Lungu. Lansarea a avut loc la Biblioteca municipală „B.P.Hasdeu” în prezenţa cititorilor de toate vârstele, relatează Mesager.

E început de vară, iar ecoul unei toamne pline de nostalgie, dar şi al altor anotimpuri se desprind frumos din cartea de debut a Adelinei Lungu „Pe aripile timpului”.

„Timpul este cel care ne defineşte şi este interesant cum stabilim noi relaţia noastră cu timpul fiindcă timpul este o noţiune filosofică. Cartea mea este o chemare a interiorului meu spre a trăi clipa deoarece doar clipa este cea care merită a fi simţită acum şi aici. Avem clipe şi mai triste şi mai vesele,ideea este să le colorăm şi să fim mulţumiţi”, a declarat autoarea cărţii, Adelina Lungu.

Copiii de la un liceu din capitală au transpus printr-un dans impresiile şi trăirile „Pe aripile timpului”. În prefaţa cărţii, fostul profesor de română al Adelinei Lungu, poetul Efim Chicu notează că versurile şi metaforele sunt splendid ornamentate  cu perle din comoara  inepuizabilă a limbii române”.

„Este o carte matură, după care vor urma şi altele, este cu o prospeţime feminină, se vede venirea din sânul naturii, e multă puritate”, a spus poetul Efim Chicu.

Adelina avea din copilărie pasiunea pentru poezie, pentru creaţie, spune mama poetei.

„A ajuns la cartea de debut şi sunt foarte bucuroasă, am citit şi recitit de câteva ori versurile scrise de ea şi cu lacrimi în ochi de bucurie, fiindcă fiica mea a reuşit să publice o carte pe care o dorea demult”, a menţionat mama poetei, Valentina Labic.

Adelina Lungu şi-a început activitatea literară în 2018 la revista „Rotonda Valahă” din România, iar în scurt timp va lansa o carte de nuvele.

Comentarii

Ultimele Ştiri

Alexandru Guţu campion european de cadeţi

Ştiri / Sport

18 Iun. 2019 / 23:33

Alexandru Guţu campion european de cadeţi

Prim-ministrul Maia Sandu la dialog cu jurnaliştii

Ştiri / Social

18 Iun. 2019 / 20:33

Prim-ministrul Maia Sandu la dialog cu jurnaliştii

Partidul Nostru este dispus să colaboreze cu noua guvernare

Ştiri / Politic

18 Iun. 2019 / 19:57

Partidul Nostru este dispus să colaboreze cu noua guvernare

Tragere la sorţi pentru cupele europene la fotbal

Ştiri / Sport

18 Iun. 2019 / 19:32

Tragere la sorţi pentru cupele europene la fotbal

Demolare cu scandal la Ciocana

Ştiri / Social

18 Iun. 2019 / 19:27

Demolare cu scandal la Ciocana

Vezi arhiva