Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: trm.md

Ştiri / Cultură

22 Feb. 2020 / 21:00

Albumul celor mai importante complexe memoriale din ţară, lansat la Chişinău

Fotografii-mărturii din timpul construcţiei şi restaurării monumentelor şi cimitirelor militare expuse într-un album. Lucrarea realizată de Nicolae Guţul a fost lansată astăzi la Chişinău, relatează Mesager.

În ultimii 25 de ani, autorul albumului s-a implicat în procesul de restaurare a monumentelor militare din ţara noastră şi a cules informaţii şi fotografii impresionante pentru crearea lucrării.

„În lucrare sunt plasate în mod cronologic 660 de fotografii ale celor 40 cele mai importante complexe memoriale. Acest album este un model de educaţie patriotică pentru noua generaţie, este o carte pentru profesorii de istorie şi pentru primari”, a declarat Nicolae Guţul, autorul lucrării.

Albumul aduce în atenţie informaţii importante pentru cei interesaţi de monumentele istorice din Repubica Moldova.

„Fiecare cetăţean, fiecare părinte să poată să-şi i-a copilul să meargă la aceste monumente şi să-i explice, ce s-a întâmplat şi de ce a fost acest monument inaugurat”, a menţionat Adrian Lebedinschi, deputat PSRM.

„Contextul istoric are o importanţă foarte mare pentru memoria noastră, a oamenilor. Generaţiile se schimbă dar acele pagini, acele probleme cu care s-au confruntat oamenii pe parcursul anilor, ele trebuie să rămână în monumente de arhitectură consacrate acestor eroi care ne-au eliberat”, a declarat Vladimir Voronin, fost preşedinte al Republicii Moldova.

Lucrarea este editată în limba română şi rusă.

Comentarii