Ştiri

Sursa imaginii: diez.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Cultură

25 Ian. 2020 / 19:21

Anul Nou chinezesc, marcat la biblioteca „Ion Creangă” din capitală

Au întâmpinat anul Şobolanului de Metal prin recitaluri de poezii, cântece şi dansuri. Astfel, a fost marcat Anul Nou chinezesc la biblioteca „Ion Creangă” de către mai mulţi elevi din capitală. Evenimentul a fost organizat de Ambasada Chinei în Republica Moldova, relatează Mesager.

Nicoleta şi Dinu Dodon sunt pasionaţi de limba chineză şi o studiază cu mare interes. Copiii locuiesc la Ştefan Vodă şi vin la Chişinău o data pe săptămână pentru a face ore de chineză.

„Scopul meu este să înţeleg oamenii chinezi şi să plec în China”, a declarat eleva Nicoleta Dodon.

„Chineză este o limbă foarte interesantă. Vreau să plec în China şi să văd toate clădirile”, a menţionat elevul Dinu Dodon.

Lanzhou Ctansu a încântat publicul cu o melodie interpretată la cel mai vechi instrument musical chinezesc cu coarde - Guzheng.

„Am început să cânt la Guzheng de la vârsta de 3 ani şi am acum 22 de ani”, a spus artista Lanzhou Ctansu.

Ambasadorul Chinei la Chişinău, Zhang Yinghong, a declarat că se bucură să promoveze valorile uneia dintre cele mai vechi culturi ale lumii.

„Pentru chinezi, aceasta este cea mai mare sărbătoare şi constituie un prilej de bucurie, pentru că fiecare chinez se întoarce acasă. Este un obicei legat în primul rând de familie, iar în seara de Anul Nou, pe mesele familiilor din China se aşează tacâmuri atât pentru cei vii, cât şi pentru cei morţi”, a declarat ambasadorul Chinei în Republica Moldova, Zhang Yinghong.

„Familiarizăm copiii cu tradiţii, informaţii despre istoria Chinei, arta şi să le facem o invitaţie la bibliotecă unde avem o colecţie foarte bogată de carte în limbă chineză”, a declarat directorul bibliotecii pentru copii „Ion Creangă”, Eugenia Bejan.

Anul Nou se sărbătoreşte, în China, timp de 15 zile, această perioadă fiind supranumită Festivalul Primăverii.

Comentarii