Ştiri

Sursa imaginii: ipn.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Cultură

10 Noi. 2019 / 11:27

Biblioteca Naţională a găzduit Zilele Ştiinţei

„Biblioteca naţională este cea care păstrează rezultatele cercetărilor ştiinţifice, dar şi cea care oferă acces la informaţie atât utilizatorilor tradiţionali, precum şi celor virtuali. În acelaşi timp, este instituţia care realizează cercetarea ştiinţifică. Aceste idei au răsunat la cea de-a doua ediţie a Zilelor Ştiinţei, desfăşurate de Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale, relatează Mesager.

Evenimentul, consacrat Zilei Mondiale a ştiinţei pentru pace şi dezvoltare, marcată în fiecare an în data de 10 noiembrie, aduce în atenţie implicarea bibliotecii şi a bibliotecarilor în sprijinirea cercetării.

„Biblioteca naţională are în structura ei Direcţia de dezvoltare în Biblioteconomie, care are în program şi activitatea ştiinţifică în domeniul biblioteconomiei şi ştiinţele informării.Ca rezultat al acestor cercetări sunt o parte din publicaţiile realizate sub egida Bibliotecii Naţionale în comun cu alte structuri”, a declarat directorul Bibliotecii Naţionale, Elena Pintiliei.

Utilizatorii bibliotecii spun că acest spaţiu le oferă o deschidere importantă în cercetare.

„Biblioteca este acel intermediar între spaţiul academic şi utilizatorul în sensul larg al cuvântului. Găsiţi aici volumele arhivele, documentele de care aveţi nevoie? Bineînţeles, totul depinde de tema cercetării. Dacă e vorba de ştiinţele umanitare-atunci biblioteca oferă resurse vaste în acest sens. La fel şi pentru cercetarea în domeniul ştiinţelor exacte. Într-adevăr, biblioteca pentru mine a fost al treilea spaţiu în care mă regăsesc”, a declarat scriitorul, cercetătorul, Ivan Pilchin.

La eveniment au fost etalate o parte dintre rezultatele cercetărilor ştiinţifice. n context a fost lansat şi volum important.

„Biblioteca naţională împreună cu cercetătorul Iurie Colesnic lansează lucrarea „Bibliologi, bibliofili, colecţionari basarabeni”, este o parte a Biblioteconomiei ţării noastre şi, desigur, reuneşte foarte multe nume de bibliografi, bibliofili se regăsesc care şi-au consacrat viaţa şi activitatea Bibliotecii naţionale şi acest lucru ne bucură”, a menţionat directorul Bibliotecii Naţionale, Elena Pintiliei.

Zilele Ştiinţei se desfăşoară la Biblioteca naţională în perioada 4-10 noiembrie.

Comentarii