Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Cultură

11 Iul. 2020 / 20:51

Biblioteca Onisifor Ghibu lansează un proiect online pentru cititori

„Lecturile verii la Biblioteca publică Onisifor Ghibu din capitală”, astfel este intitulat proiectul online care îşi propune să-i familiarizeze pe cititori cu noile apariţii editoriale şi le oferă prilejul unor întâlniri virtuale cu scriitorii îndrăgiţi. Autorul proiectului este criticul literar Vitalie Răileanu, directorul bibliotecii, informează Moldova 1.

„Ştefan cel Mare, după cum spunea cronicarul, a făcut cu mijloace mici fapte mari. Era aproape incredibil că le-a făcut pe toate cu ajutorul divin", a menţionat Valeriu Ţurcanu, scriitor.

Postarea pe pagina de Facebook a Bibliotecii Onisifor Ghibu a dialogurilor cu oamenii de cultură este o modalitate de a răspunde aşteptărilor cititorilor, de a-i îndemna la lecturi serioase.

„Suntem axaţi pe această nouă formulă de comunicare cu cititorii noştri, online, deşi oferim posibilitatea de a face împrumut de carte, însă se face într-o metodă mai redusă. În dialogul pe care l-am avut săptămâna trecută au fost conectaţi 540 de cititori ai bibliotecii concomitent, fapt care ne bucură”, a declarat Vitalie Răileanu, critic literar, director bibliotecă.

Videourile rămân pe pagina bibliotecii, iar cei care nu le-au urmărit pot să le privească oricând. Alţii revin la momentele mai interesante după care caută cărţile autorilor intervievaţi. Până acum, Vitalie Raileanu a discutat cu Dumitru Crudu, Gheorghe Budeanu, Iulian Filip, Leonid Popescu, Viorica Covalschi, publicistul şi medicul Romeo Scerbina, Nicolae Spătaru, care în finalul discuţiei a citit versuri din noua sa carte.

„Astăzi nimeni nu-ţi mai dă un ban, nu te invită la o bere. Fanii de cândva te-au uitat, nu te mai roagă să le scrii falnice imnuri", a spus Nicolae Spătaru, poet.

Un şir de alţi scriitori urmează să vină virtual în faţa cititorilor.

„Avem o listă foarte frumoasă: Emilian Galaicu-Păun, Petre Popa, academicianul Mihai Cimpoi, Vasile Romanciuc. Totuşi aşteptaţi emoţiile pe viu, întâlnirile cu scriitorii, cititorii, acea emoţie trăită. Suntem în aşteptarea cititorilor noştri fideli care de fiecare dată ne umpleau sala. Ei sunt circuitul sangvin al unei biblioteci: cititorii. E tristă cartea fără ca ea sa fie împrumutată cititorului", a mai spus Vitalie Răileanu.

Dialogurile verii cu scriitorii au loc în fiecare joi, la 13.00, şi pot fi urmărite online pe pagina Bibliotecii Onisifor Ghibu.
 

Comentarii