Ştiri

Sursa imaginii: moldpres.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Cultură

14 Mar. 2019 / 18:45

Biobibliografia „Ion Ungureanu”, lansată la Biblioteca Naţională

La Biblioteca Naţională a fost lansată Biobibliografia „Ion Ungureanu”, alcătuitorul este Victoria Stanchevici. Directoarea Bibliotecii Naţionale, Elena Pintilei, a menţionat că regretatul Ion Ungureanu a contribuit la reformarea conceptuală a acestei instituţiei de cultură, atunci când, în anii 90, deţinea funcţia de ministrul al Culturii şi Cultelor, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Regretatul Ion Ungureanu a jucat un rol important în istoria Bibliotecii Naţionale. În anul 1991 emite o Hotărâre a Ministerului Culturii şi Cultelor, conţinutul căreia este redenumirea Bibliotecii de Stat „Krupskaia” în Biblioteca Naţională a Republicii Moldova. Ungureanu a dispus reorganizarea colecţiilor bibliotecii în vederea conceptului de formare a colecţiilor în continuare. Au fost primii paşi foarte îndrăzneţi pentru acea perioadă, care au dat un nou start dezvoltării întregului domeniu biblioteconomic”, a declarat  Elena Pintilei. 

Biobibliografia „Ion Ungureanu” a fost elaborată în cadrul Proiectului editorial „Moldavica”, seria „Teatru şi Film”. În cadrul evenimentului a avut loc şi prezentarea colecţiei de carte dedicată operei şi moştenirii lui Ion Creangă.

Editorul ieşean, Daniel Barbu, a spus că deja au fost publicate 32 de volume despre creaţia lui Creangă, primul datând din 1886 în Italia. Cel mai proaspăt urmează să vadă lumina tiparului de curând.

Colecţia de cărţi a fost donată Bibliotecii Naţionale, Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă” şi Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chişinău. Colecţia crengiană va fi lansată şi la viitorul Salon de Carte pentru Copii din acest an. 

Comentarii