Ştiri

Sursa imaginii: ea.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Cultură

13 Mai 2020 / 18:38

Campanie de licitaţie online pentru ajutorarea copiilor defavorizaţi

În Luna familiei, pictura vine să sprijine copiii defavorizaţi şi care au nevoie de ajutor, în special, în perioada crizei pandemice. Mai mulţi artişti plastici licitează online mai multe tablouri. Campania iniţiată de pictoriţa Cezara Kolesnik şi demarată în colaborare cu organizaţia Copil, Comunitate, Familie din Moldova se va desfăşura pe tot parcursul lunii mai, iar banii adunaţi vor fi oferiţi familiilor aflate în dificultate, relatează Mesager.

Năstica şi Ion au rămas în grija bunicii de aproximativ 11 ani. Pensia femeii şi puţinii bani trimişi de mama copiilor, plecată peste hotare, abia de le ajung pentru hrană şi strictul necesar.

„Din când în când, ea îmi mai trimite nişte bani, ei, câte o mie de lei. Acum cursul doar e mic, dar nu faci nimic, că eu primesc pensie 580 de lei. Pensia mea este împărţită pentru lumină, pentru gaz şi pentru şcoală, pentru brichete, dar şi lemne. Casa e mititică. Numai ei sunt toată fericirea mea, numai nepoţeii aceştia doi”, a declarat bunica Lidia.

Năstica suferă de surditate încă de la naştere. Şedinţele de reabilitare sunt singura speranţă ca ea să înveţe să vorbească, dar şi să folosească în mod corect aparatul auditiv. Banii adunaţi în urma licitaţiei sunt o nădejde pentru mica familie.

„ Am fost la Bălţi s-o ducem la surdomuţi la o grădiniţă. Da noi ne-am dus, dar mie nu mi-a plăcut. Nu am vrut să se ducă nepoţii la orfelinat, pentru că eu ştiu ce-i acolo. De ce să nu-i cresc eu aşa cum pot?! Da, aşa cum pot, când şi cum, când mai bine, când mai rău”, a menţionat bunica Lidia.

Beneficiari ai campaniei vor fi şi alţi copii sau familii care trăiesc la limita sărăciei.

„Cu banii colectaţi vom ajuta copii din familii extrem de sărace, părinţii cărora se confruntă cu probleme economice, de şomaj, dar şi probleme medicale, dizabilităţile copiilor, părinţilor. Problemele sunt multiple şi crezele actuale îngreunează şi mai mult existenţa părinţilor, dar pun în pericol de siguranţă şi vieţile copiilor”, a declarat coordonatoarea de programe, CCF Moldova, Tatiana Codreanu.

Fiecare tablou este licitat timp de cinci zile, iar ultima ofertă este câştigătoare.

Comentarii