Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Cultură

05 Apr. 2020 / 14:44

Cartea „Moldova: oameni, locuri, bucătărie şi vin”, premiul I la concursul Gourmand World Cookbook Awards

În aceste timpuri de incertitudini şi izolare avem parte şi de o veste bună în domeniul culturii. Cartea Album „Moldova: oameni, locuri, bucătărie şi vin”, de jurnalista Angela Braşoveanu şi maestrul fotograf Roman Rybaleov s-a învrednicit de premiul I la concursul Gourmand World Cookbook Awards 2020, ediţia a XXV-a, relatează Moldova 1.

Gourmand World Cookbook Awards este cel mai important concurs mondial al cărţilor de gastronomie şi vinuri, la care au fost selectate apariţii editoriale din 230 de ţări. Asemenea cărţi, spun organizatorii, îmbogăţesc orizontul de cunoaştere al oamenilor de pe diferite meridiane, îi apropie şi îi fac mai fericiti  în aceste  vremuri dificile. Cartea „Moldova, oameni, locuri, bucatarie si vin”, prin comentariile Angelei Brasoveanu şi imaginile lui Roman Rubaliov le oferă cititorilor o călătorie  de excepţie prin tradiţionala bucătarie moldovenească, vinurile alese, locurile şi oamenii minunaţi de pe aceste meleaguri. Premiul I al autorilor din Moldova este urmat de cărţile autorilor din Ungaria, Australia şi Croaţia. Este o realizare frumoasă, spune Angela Brasoveanu.

„E o surpriză, o onoare şi o bucurie, că nu m-am aşteptat ca, cartea mea să fie găsită de către preşedintele juriului în China la stand-ul României. O onoare că mă aflu prin cei mai buni din lume. E o bucurie omenească pentru că atunci când munca de trei ani este recunoscută la un asemenea nivel nu poţi decât să te bucuri. Pentru mine e mai important ca să lucrez atât de bine încât să-mi placă mie, pe urmă dacă mai place cuiva ceea ce fac, e o dublă bucurie”, a menţionat Angela Brasoveanu.

Vor fi două ceremonii de înmânare a premiilor. Una va avea loc la Paris, iar alta în China. Se va întâmpla   după ce va disparea pericolul coronavirusului şi se va încheia starea de urgenţă. În 2019, cartea „Moldova, oameni, locuri, bucătărie şi vin” a fost apreciată cu  Premiul de Excelenţă la Gala GastroArt & Vinul.ro, cel mai mare festival de acest gen din Romania. Volumul este în curs de apariţie în limbile franceză şi engleză.

 

Comentarii