Ştiri

Sursa imaginii: Ambasada României în Moldova

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Cultură

30 Noi. 2019 / 20:19

Copii de pe ambele maluri ale Prutului, autori ai cărţii „101 basme româneşti”

Au scris poveşti care au intrat într-o carte de zile mari - vorbim despre mai muţi copii de pe ambele maluri ale Prutului, autori ai cărţii „101 basme româneşti” - un omagiu adus celor 101 ani împliniţi de la Marea Unire. Volumul de excepţie, apărut sub egida Bibliotecii Metropolitane Bucureşti a fost lansat astăzi la Biblioteca municipală „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, relatează Mesager.

Participarea la proiect i-a entuziasmat pe copiii care au frecventat vara trecută cursurile de scriere creativă, iar acum sunt încântaţi să-şi vadă creaţiile într-o carte.

Directoarele bibliotecilor de la Chişinău şi Bucureşti au împărtăşit bucuria micilor autori de poveşti.

„Această idee plana mai de demult în dialogul nostru de a colabora mai intens şi a prinde în această colaborare şi copiii, cititorii. Fiind atât de interesant acest exerciţiu de creativitate, cel mai mic fiind de şapte ani, cei mai mari de 16 ani”, a spus directoarea Bibliotecii „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, Mariana Harjevschi.

„Şi în stânga, şi în dreapta Prutului, copiii din Bucureşti, şi cei din Chişinău în cadrul atelierelor de scriere creativă au conceput aceste poveşti De ce „101 basme româneşti?”, pentru că marchează împlinirea a  101 ani de la Marea Unire. Acest volum este încununarea efortului colectiv a 114 mici scriitori, dar şi efortul bibliotecarilor, a fost dificil de a selecta doar 101 basme”, a declarat Ramona Mezei, directoarea egida Bibliotecii Metropolitane din Bucureşti.

Aşa precum fantezia copiilor nu cunoaşte hotare, organizatorii îşi propun ca acest proiect să aibă continuitate şi să le dea aripi micilor scriitori pentru viitoare creaţii în care să promoveze valorile autentice.

Comentarii