Ştiri

Sursa imaginii: Organ Hall

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Cultură

14 Apr. 2019 / 19:52

Creaţii plastice inedite sunt expuse la Sala cu Orgă

Creaţii plastice inedite sunt expuse într-un spaţiu deosebit - vorbim despre prima expoziţie personală a pictorului Iurie Lupu, găzduită de noul spaţiu expoziţional de la demisolul renovat al Sălii cu Orgă. Evenimentul este consacrat Festivalului Internaţional de Muzică „Bach”, ce se desfăşoară la Chişinău, relatează Mesager.

Curatorul expoziţiei, Vasile Sitari, susţine că, privite cu atenţie, lucrările lui Iurie Lupu au tangenţe cu muzica lui Bach. „Expoziţia lui Iurie Lupu este consacrată Festivalului Bach, cred că am găsit şi artistul, şi lucrările potrivite pentru festival, pentru el este un experiment de prezentare a 34 de lucrări. Este un artist cunoscut şi premiat, dar este una din primele expoziţii personale. Există termenul de personalitate a lucrărilor. Iurie Lupu este un artist deja format şi cunoscut prin lucrări”, a declarat Vasile Sitari.

Expoziţia este găzduită de spaţiul renovat de la demisolul Sălii cu Orgă. „Găzduim expoziţiile de artă plastică şi mulţumim Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova, care ne recomandă artişti plastici care să-şi expună aici lucrările. Invităm toţi iubitorii să viziteze expoziţiile, să vină la concerte, mai cu seamă că acuma am inaugurat cea de-a noua ediţie a Festivalului Bach şi această expoziţie este dedicată acestui eveniment”, a precizat directoarea Sălii cu Orgă, Larisa Zubcu.

„Ne bucurăm că acest spaţiu din Sala cu Orgă este pus la dispoziţia artiştilor plastici şi mai este o posibilitate pentru promovarea artei contemporane, artei profesioniste”, a menţionat Ghenadie Jalbă, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova.

Iurie Lupu este profesor la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. Îndrumă tinerele talente, iar în clipele libere munceşte în atelier, experimentează, caută noi abordări, idei plastice, pe care le vom vedea la viitoarele expoziţii personale şi de grup.

Comentarii