Ştiri

Sursa imaginii: metaliteratură.net

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Cultură

10 Mar. 2019 / 19:53

Despre drame de familie şi probleme sociale, în noua carte a Mihaelei Perciun

Drame de familie, probleme sociale, tristeţi existenţiale ale individului le regăsim în noua carte a Mihaelei Perciun „Vâltori ascunse”. Lansarea volumului a reunit numeroşi cititori, dar şi confraţi de condei, critici literari care descoperă noi dimensiuni în fiecare nouă apariţie editorială a scriitoarei, relatează Mesager.

„Demult nu am avut în Republica Moldova o carte, din 2010, aceasta e în special pentru cititorii din Moldova. E proză scurtă, mă antrenează în cercetările subconştientului până la urmă, fiecare om percepe prin pregătirea, prin empatia lor  faţă de aceste probleme. O carte captivantă pentru că deja am câteva impresii ale cititorilor”, a spus Mihaela Perciun.

Volumul reuneşte texte mai vechi şi mai noi ale Mihaelei Perciun.

„Cartea Mihaelei Perciun e uşoară la lectură, însă foarte grea pentru psihicul uman. Proza este o investigaţie a ceea ce este ascuns în noi, a inconştientului. Tehnica scriiturii este, pe de o parte tradiţională, iar pe de altă parte, o proză postmodernă”, susţine Aliona Grati, critic literar.

Maestrul Vladimir Beşleagă afirmă că, de la începuturi, Mihaela Perciun a dovedit o vocaţie deosebită pentru proza scurtă.  

Criticul literar, Maria Pilchin, este de părere că această carte este interesantă prin tematică, prin felul în care e scrisă, dar şi prin personajele luate din viaţă.

De la prima carte de proză scurtă „Fabulă pentru rege”, până la alte volume: de dramaturgie, eseuri, romanul „Cenuşă rece” - toate apariţiile editoriale ale Mihaelei Perciun s-au bucurat de prestigioase premii literare. Scriitoarea este prezentă cu nuvele şi proze scurte în reviste şi antologii literare din România, Franţa, Cehia, SUA.

Comentarii