Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Cultură

15 Ian. 2020 / 17:17

Eminescu, omagiat prin muzica maestrului Eugen Doga

Opera lui Eminescu reprezintă o inepuizabilă şi preţioasă sursă de inspiraţie pentru compozitorul academician Eugen Doga. Cea mai amplă creaţie este baletul „Luceafărul”, dar şi mai multe piese instrumentale, romanţe şi arii pentru „Dialogurile dragostei” dintre Mihai Eminescu şi Veronica Micle, muza şi marea dragoste a poetului. O parte dintre aceste creaţii vor răsuna în această seară la Salonul muzical organizat de maestrul Eugen Doga, tradiţional, de ziua poetului nepereche. Compozitorul se va referi şi la imensa responsabilitate de-a încerca să te apropii de creaţia geniului eminescian, relatează Moldova 1.

„A intra în lumea Eminescu trebuie o pregătire frumoasă, este cum ai intra în biserică, trebuie să te duci cu hainele curate, cu sufletul pocăit. Eminescu trebuie să fie cunoscut din cauza că el este nu numai românesc, pentru acest spaţiu, el este universal, mai mult chiar, nu doar pe glob, el este cel care s-a ridicat la Demiurg, în cosmos”, a declarat maestrul Eugen Doga.

Amintim că pe 15 ianuarie este marcată Ziua Naţională a Culturii. Această zi este dedicată împlinirii a 170 ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu.

Comentarii