Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Cultură

10 Mai 2020 / 14:10

Europa la tine Acasă - concert online cu participarea artiştilor din Moldova şi UE

Un concert extraordinar online, un omagiu adus Zilei Europei, a reunit vocile şi inimile muzicienilor din Moldovan National Youth Orchestra şi La La Play Voices cu participarea a 200 de artişti din Republica Moldova şi Uniunea Europeană (UE). Evenimentul a fost intitulat sugestiv „Europa la tine Acasă” şi a fost transmis online pe mai multe platforme, relatează Moldova 1.

O călătorie muzicală inedită prin Europa de astăzi - astfel a apreciat evenimentul şeful delegaţiei UE în Republica Moldova, Peter Mickalko.

„Muzica a şters mereu hotarele dintre ţări şi oameni, muzica ne ajută astazi, când stăm acasă, solidari pentru sănătate. Celebrăm unitatea şi diversitatea europeană împreună cu talentaţii copii din proiectul La La Play Voices şi cu muzicienii din Moldova şi UE, sub bagheta lui Andriano Marian şi orchestra naţională de tineret”, a spus ambasadorul.

„Prin muzică manifestăm cât de mult iubim cultura şi valorile fiecărei ţări din UE. Este o mare onoare să participăm la acest concert, şi din numele echipei vă spunem cât de mult ne e drag şi dor de voi”, a menţionat Andriano Marian, director al proiectului muzical.

Originalitatea concertului a constat în faptul că fiecare creaţie muzicală era anticipată de informaţii succinte şi interesante, prezentate de membrii proiectului La La play Voices despre ţările membre ale UE.

Sărbătoarea a culminat prin interpretarea de excepţie a Imnului Europei, de către artiştii La La Play Voices.

Comentarii