Ştiri

Sursa imaginii: ziare.com

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Cultură

02 Aug. 2019 / 20:01

„Exersăm la instrumente muzicale” la Biblioteca de Arte „Tudor Arghezi”

„Exersăm la instrumente muzicale” – acesta este genericul noului serviciu iniţiat de echipa Bibliotecii de Arte „Tudor Arghezi” din capitală. Au fost procurate câteva noi instrumente muzicale pe care le oferă gratis utilizatorilor de diferite vârste. Noua formă de activitate se înscrie în suita acţiunilor prilejuite de cea de-a 55 aniversare de la inaugurarea la Chişinău a Bibliotecii de Arte, relatează Mesager.

Chiar dacă are un pian acasă, Beatrice Cotovanu exersează şi la cel de la Biblioteca de Arte „Tudor Arghezi”.

„Un pian la Bibliotecă este o senzaţie uimitoare, o artă, o posibilitate foarte bună ca colegii să mă asculte şi să mă răsuflu şi eu prin muzică. Îmi place să interpretez creaţii de Mozart, Bach, Doga”, a spus Beatrice Cotovanu, elevă.

„Eu prima dată când m-am înscris la bibliotecă, am văzut pianul, viorile. E bine că pot exersa. La şcoala mea de muzică eu învăţ la pian şi la vioară”, a spus Gabriel Mândru, elev.

„Anul acesta, Biblioteca de Arte împlineşte 55 de ani şi ne-am gândit să aducem ceva nou. Am câştigat ceva finanţe şi am hotărât să completăm fondul Bibliotecii cu o colecţie nouă de instrumente muzicale”, a spus Anastasia Moldovanu, directoarea Bibliotecii de Arte „Tudor Arghezi”.

În afară de pianul care era mai de demult la Bibliotecă, au fost procurate două viori, o chitară, un fluier.

„Copiii spun că este o mirare că sunt aşa instrumente la Bibliotecă, în primul rând, punem accent pe acei copii, care vor să se ocupe, dar nu au posibilitate acasă,poate nu au un instrument muzical şi ei pot exersa la noi la aceste instrumente,au şansa să vină şansa să vină la bibliotecă şi cu părinţii, buncii, frăţiorii mai mici”, a mai spus directoarea Bibliotecii.

„E bine că acest program pentru copii a fost lansat cu succes, ne bucurăm că ei vin la noi, învaţă multe, părinţii sunt mulţumiţi”, a spus Ludmila Iarmenco, bibliotecară.

În aceste zile vizitatori au posibilitate să vadă la Bibliotecă şi o expoziţie foarte atractivă, pictură realizată de cunoscutul scriitor Iulian Filip .

„Foarte colorate, foarte creative, se vede că îi este drag ceea ce face, pune suflet, picturi foarte frumoase, scrie cărţi pentru copii şi maturi”. „Aici parcă este o poveste, e iarnă, primăvară la casa lui Filip în diferite anotimpuri”.

Frumuseţea, mesajul lucrărilor au inspirat-o pe Beatrice să intoneze o melodie

„Îmi este drag că vorbeşte de ţara mea, în care m-am născut, e un cântec cu suflet, parcă e viu”, au spus vizitatorii.

În anul când sărbătoreşte 55 de ani de la întemeiere, Biblioteca de Arte „Tudor Arghezi” îşi completează fondurile cu noi colecţii, iar din toamnă va organiza o suită de acţiuni culturale la care vor participa mari personalităţi din domeniul muzicii şi artei plastice.

Comentarii