Ştiri

Sursa imaginii: diez.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Cultură

11 Iun. 2019 / 09:03

Festivalul de muzică clasică în aer liber „DescOperă” revine la cea de-a patra ediţie

Muzica clasică va răsuna timp de trei zile la rezervaţia cultural - naturală „Orheiul Vechi”. Festivalul de muzică clasică în aer liber „DescOperă” revine la cea de-a patra ediţie, relatează Mesager.

În prima zi a festivalului, orchestra simfonică va fi dirijată de austriacul Friedrich Pfeiffer.

„Vom deschide festivalul cu o rapsodie de Butuceni, vom avea ca şi solişti pe Ruxanda Panfil, Sergiu Muşat, Marin Gheras, acompaniaţi de Filarmonica Naţională şi dirijorul Friedrich Pfeiffern. Vom avea acele tradiţionale vizite la mănăstire, complexele rupestre, vizite la muzeu şi gospodăriile ţărăneşti”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Culturii şi Cercetării, Andrei Chistol.

„Rapsodiile întotdeauna au fost inspirate din muzica popoarelor care reprezintă un compozitor. Avem şi rapsodii spaniole şi româneşti, şi ungureşti, deoarece deschidem programul cu celebra rapsodie de George Enescu, după care va fi interpretată „Balada viorii””, a menţionat directorul Filarmonicii Naţionale, Svetlana Bivol.

Organizatorii au pregătit un program muzical special, o zonă amenajată cu bucate tradiţionale şi un târg de obiecte de artizanat.

„Sperăm să introducem în spectacol participarea unor animale ce fac să fie scena mult mai vioaie şi mai interesantă pentru public. Aici putem să savurăm o muzică frumoasă, o emoţie pozitivă şi cântăreţi foarte buni”, a precizat regizorul Rodica Pitireanu.

Proprietarii pensiunilor din Butuceni susţine că lucrările de amenajare sunt în proces, iar vizitatorii vor avea parte de o mulţime de surprize.

„La noi acolo se aşează pe paie sau pe scaune din lemn, nu se atinge natura, facem tot ca natura să rămână aşa, îmblăm şi construim totul în jurul fiecărui butuc de fie, fiecărui copăcel, totul este protejat”, a precizat proprietarul pensiunii din Butuceni, Anatol Butnaru.

Festivalul de muzică clasică în aer liber „Descoperă” se desfăşoară anual în al treilea weekend din iunie şi durează trei zile.

 

Comentarii

Ultimele Ştiri

Restricţii de circulaţie în centrul capitalei

Ştiri / Social

25 Aug. 2019 / 09:36

Restricţii de circulaţie în centrul capitalei

Festivalul Strugurelui, la Cimişlia

Ştiri / Regional

25 Aug. 2019 / 09:04

Festivalul Strugurelui, la Cimişlia

Preţuri mai mari la legume

Ştiri / Economic

24 Aug. 2019 / 20:24

Preţuri mai mari la legume

Drumuri renovate în municipiul Ceadîr-Lunga

Ştiri / Regional

24 Aug. 2019 / 19:51

Drumuri renovate în municipiul Ceadîr-Lunga

Monumentul „Eliberării”, inaugurat în faţa AŞM

Ştiri / Cultură

24 Aug. 2019 / 19:20

Monumentul „Eliberării”, inaugurat în faţa AŞM

Vezi arhiva