Ştiri

Sursa imaginii: unica.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Cultură

10 Mar. 2019 / 17:51

Festivalul Internaţional de Muzică „Mărţişor 2019” culminează în această seară

Cele zece zile ale Festivalului Internaţional de Muzică „Mărţişor 2019” culminează în această seară la Chişinău, dar şi în alte localităţi din ţară, relatează Moldova 1.

Palatul Naţional „Nicolae Sulac” va găzdui spectacolul de închidere „Din zodia căluşarilor”. În scenă va evolua Ansamblul academic de dansuri populare „Joc”.

Evenimentul va fi transmis în direct la Moldova 1, începând cu ora 18:00.

Un concert cameral, „Ambasadorii măiestriei” va avea loc la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, iar la Sala cu Orgă va evolua Orchestra Naţională de Cameră sub bagheta maestrului Cristian Florea, solistul Mark Drobinski, violoncelist din Franţa.

Tot astăzi, Orchestra de muzică populară „Folclor” cu îndrăgiţi solişti şi cu maestrul-dirijor Petre Neamţu îşi va încheia turneul de Mărţişor prin raioanele republicii cu un concert de zile mari la Casa de Cultură din Cărpineni (Hînceşti).

Cea de-a 53-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică „Mărţişor” a reunit 47 de concerte, dintre care 23 au avut loc în raioanele republicii. Cel mai longeviv festival de la noi este susţinut financiar de către Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. Instituţia Publică Naţională a Audiovizualului (IPNA) Compania ,,Teleradio-Moldova” este partener media al evenimentului. 

Comentarii