Ştiri

Sursa imaginii: timpul.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Cultură

03 Sep. 2019 / 20:01

Festivalul Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” începe vineri la Chişinău

Unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale din Republica Moldova, Festivalul Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” va începe vineri, la Chişinău. Peste 25 de artişti din Belarus, Rusia, Ucraina, România, Germania, Turcia, SUA, Japonia, Franţa se vor reuni pe aceeaşi scenă cu cei mai buni dirijori de orchestră, cântăreţi de operă şi balerini din ţara noastră. Ediţia din acest an cuprinde opt spectacole, iar opera Rigoletto va fi pusă în scenă de o delegaţie din Italia, relatează Mesager.

„Această ediţie avem la orice spectacol ceva nou, pentru noi este Rigoletto, care a venit o echipă întreagă de italieni care vor juca acest spectacol. Cum ziceam, este regizorul, dirijorul şi trei interpreţi centrali şi la ceilalţi la fel. Concertul de gală o să fie careva, vor fi şi nişte interpreţi care vor juca şi în spectacole şi vor rămânea şi pentru concertul de gală”, a spus Ion Grosu, directorul Teatrului Naţional de Operă şi Balet.

„În afară de faptul că este un omagiu pentru dumneaei, pentru tot ce a făcut pentru cultura din Republica Moldova, este şi un proiect cultural serios, important pentru Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi sperăm noi şi pentru întreaga comunitate. Deci vă aşteptăm la spectacole”, a spus Liliana Nicolaescu-Onofrei, ministra Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Festivalul este organizat sub patronajul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, care a alocat în acest sens peste 1,5 milioane de lei. Festivalul „Maria Bieşu”, aflat la cea de-a XVIII-a ediţie a fost inaugurat în 1990 de către primadona Operei Naţionale Maria Bieşu, care şi-a propus ca în fiecare toamnă, Chişinăul să devină un centru al muzicii de operă.

Comentarii