Ştiri

Sursa imaginii: g4media.ru

Postat de: trm.md

Ştiri / Cultură

22 Mar. 2020 / 15:21

Instituţiile de cultură şi-au transferat activitatea din spaţiul real în cel virtual

Chiar dacă suntem în carantină, nu putem uita şi de cultură. Este zi de duminică şi ne amintim cu nostalgie de vremurile frumoase când zilele de odihnă erau dedicate teatrelor, muzeelor sau sălilor de concerte. Acum când virusul ucigaş ne-a izolat în case, iar instituţiile de cultură au fost închise pentru a opri răspândirea noului coronavirus, teatrele, muzeele şi bibliotecile încearcă să păstreze legătura cu oamenii pentru a-i ajuta sa depăşească singurătatea, depresia şi atmosfera apăsătoare generată de pandemie, relatează Moldova1.

Pentru a da un pic de culoare zilelor în care stăm acasă, instituţiile de cultură şi-au transferat activitatea din spatiul real în cel virtual. Astfel, Teatrul National de Opera  si Balet „Maria Bieşu” a prezentat on-line spectacolul „Lacul lebedelor” de Ceacovski.

Tot online au fost transmise de către Teatrul National Mihai Eminescu  spectacolele „În largul mării” de dramaturgul polonez Slawomir Mrozec , „Filumena Marturano”, iar în aceasta seara, iubitorii de teatru vor putea urmări „Hronicul găinarilor” de Aureliu Busuioc .

Lia Rusu, o talentata  violinistă de la noi, a participat la un flashmob de muzică barocă  alături  de tineri muzicieni din opt tari.  Departe unul de altul, fără a se cunoaşte reciproc, fiecare  dintre cântăreţi a interpretat „Lamento pentru cei răniţi” din lucrarea „Battalia", după care  evoluările lor au fost unite într-un ansamblu şi transmise virtual  pentru toţi iubitori de muzică. 

În vremuri de epidemie, şi  Biblioteca Naţională a Republicii Moldova oferă servicii online cititorilor, iar o editură din Chişinău a anunţat că va aduce la domiciliu cărţile cu o  reducere  de 40  de procente. Toate informaţiile le puteţi găsi pe site-urile instituţiilor de cultura de la noi, dar şi din străinătate. Or, cele mai mari muzee şi cele mai faimoase teatre din lume îşi propun să încurajeze oamenii, să păstreze legătura spirituala cu ei până la revenirea la normalitatea mult-aşteptată de toata lumea.

 

Comentarii

Ultimele Ştiri

Populaţia Republicii Moldova continuă să scadă

Ştiri / Social

12 Iul. 2020 / 18:48

Populaţia Republicii Moldova continuă să scadă

România: Creşte numărul persoanelor infectate cu COVID-19

Ştiri / Internaţional

12 Iul. 2020 / 18:00

România: Creşte numărul persoanelor infectate cu COVID-19

COVID-19 în Moldova: Au fost confirmate 174 de cazuri noi

Ştiri / Social

12 Iul. 2020 / 17:15

COVID-19 în Moldova: Au fost confirmate 174 de cazuri noi

Ţările cele mai afectate de COVID-19

Ştiri / Internaţional

12 Iul. 2020 / 15:02

Ţările cele mai afectate de COVID-19

Vezi arhiva