Ştiri

Sursa imaginii: facebook.com

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Cultură

10 Mar. 2020 / 20:35

Liceul Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu”, dispune de o scenă modernă

O scenă şi o sală performante pentru evoluarea talentelor în devenire a fost inaugurată astăzi ,după reconstrucţie, la Liceul Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu”. Ministerul Educaţiei ,Culturii şi Cercetării a investit pentru renovarea acestui spaţiu al artelor trei milioane de lei, relatează Mesager.

Bucurie şi uimire se vedea pe feţele membrii Orchestrei de cameră a Liceului „Ciprian Porumbescu”, care au evoluau în premieră pe scena sălii renovate. Aceleaşi emoţii le trăiau şi colegii lor.

„Am aşteptat foarte mult timp renovarea sălii, eu învăţ aici din clasa întâi şi era o sală de pe vremuri, acum noi cu toţii ne bucurăm foarte mult”. „Dacă sincer, eu nici nu am recunoscut, e foarte frumos”. „Publicul să poată veni să se bucure nu doar de concertele noastre, dar să se afle într-un anturaj mai plăcut”. „Acum noi vom putea să ne afirmăm, să cântăm, să facem muzică pe această scenă, vom avea posibilitate să creăm ceva frumos. Prin acest proiect s-a realizat un vis de aur al elevilor Liceului „Ciprian Porumbescu”, spun elevii.

Erau entuziasmaţi şi profesorii care lucrează aici de o viaţă.

„Fericire extremă, eu în această şcoală sunt de la şapte ani. Aşa sală cred că e demnă să fie sală de concerte, nu doar a unui liceu”, a spus Nina Nocai, profesoară, Liceul „Ciprian Porumbescu”.

„E o sală superbă, frumoasă, totul e nou, sală care este o Casă mare pentru orice instituţie”, a spus Elena Timofeev, profesoară, Liceul „Ciprian Porumbescu”.

„În afară de sala de festivităţi s-au reparat şi două clase, o clasă de trompetă şi o clasă de vioară”, a spus Vasile Ciubuc, profesor, Liceul „Ciprian Porumbescu”.

Svetlana Bivol îşi aminteşte cum evolua pe această scenă când studia la acest liceu.

„E mare deosebire, acum arată european, modern, sună perfect. Talentele se vor dezvolta şi mai bine, vor avea unde evolua. Această cutie acustică, cred că este o reuşită a Administraţiei liceului, sunt convinsă că această forjerie de talente va funcţiona perfect şi în continuare”, a spus Svetlana Bivol, directoarea Filarmonicii Naţionale.

Sala de festivităţi nu a mai fost reparată de aproape şase decenii.

Sala de festivităţi rămâne un laborator de creaţie, spaţiul în care îşi vor demonstra în continuare talentele elevii de la Liceul „Ciprian Porumbescu”. De acum înainte aici vor avea loc şi importante concursuri naţionale şi internaţionale de muzică.

Comentarii